Vitranc: Hadalin neprepričljiv, vodi Kristoffersen

Po včerajšnji veleslalomski preizkušnji je danes v Kranjski Gori na sporedu še slalom. Na podkorensko strmino se je že podal tudi slovenski glavni adut Štefan Hadalin, ki pa je bil skromen in si je nabral že kar lep zaostanek. Na vrhu je znova Henrik Kristoffersen, ki je bil veliki zmagovalec že na sobotnen veleslalomu.


Poleg Norvežana prva tri mesta zasedata še italijanski veteran Manfred Moelgg (+0,57) na drugem mestu in Alexis Pinturault (+0,62) na tretjem. Marcel Hirscher, glede na svoje standarde, tudi danes ni imel svojega dne, saj je po prvi vožnji “šele” četrti.

Hadalin razočaral

Domače občinstvi je največje upe polagalo v Štefana Hadalina, ki pa na progi tokrat ni blestel in ima že 2,63 sekundi zaostanka za vodilnim Kristoffersenom. Trenutno je 17., v finalu pa upa na čim nižjo štartno številko, ki bi mu omogočila napad na višja mesta.

Žan Kranjec je štartal kot 46 in se takoj uvrstil izven trideseterice. Med slalomske količke bodo krenili še Jakob Špik (64.), Aljaž Dvornik (66.), Tijan Marovt (74.) in Borut Božič (76.).