Visoka zmaga Jeseničanov

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so dosegli prepričljivo domačo zmago proti Zell am Seeju. Avstrijci so v Podmežakli padli kar s 6-1.


V zadnjem obdobju so se Jeseničani spopadali predvsem s problemom v obliki moštva Salzburg II. Z Rdečimi biki so se Železarji, v dobrih dveh tednih, pomerili kar trikrat, ter vsakič potegnili kratko. Ne glede na to, ali so igrali v polni, ali pomanjkljivi zasedbi Salzburžanov niso uspeli premagati. Slednje je pri varovancih Marcela Rodmana gotovo povzročalo frustracije.

Na srečo so se Jeseničani v obračunu z manj kakovostnim Zell am Seejem spopadli s svojimi demoni in tokrat se jim je odprlo. V tej sezoni so Jesenici niz porazov že znale prekiniti z visoko zmago in to so ponovili tudi tokrat. Po izenačenem začetku je led z zadetkom prebil Luka Bašič, nato pa so slovenski prvaki začeli zadevati.

V drugi tretjini so gole dosegli še David Rodman, Tadej Čimžar in Andrej Tavželj. Gostje so v zadnji tretjini prišli do častnega zadetka, njihovo mrežo pa sta zatresla še Luka Kalan in znova Bašič.

31. januarja Jeseničane čaka gostovanje v Celovcu. KAC II so v zadnjem času nekoliko dvignili formo, tako da jih ne gre podcenjevati. Železarji so trenutno pri šestnajstih zmagah in štirinajstih porazih kar jih uvršča na deveto mesto Alpske lige.

Avtor: Timotej Prosenc

FOTO: Domen Jančič