Vikersund še vedno brez potrebnega certifikata

Finalno prizorišče norveške Raw air turneje za prihajajočo sezono zaenkrat še ni znano. Desetdnevna turneja se je v prvih dveh izvedbah zaključila s spektaklom na Vikersundski letalnici, letos pa  organizatorjem grozi, da bodo morali najti drugo rešitev.


Vikersund namreč ostaja brez potrebnega certifikata Mednarodne smučarske zveze. Organizatorji niso izpolnili zahtev Fisa glede letalnice, brez potrebnega potrdila, pa se na njej tekme ne smejo izvajati.

V sredo je Norveška smučarska zveza predstavila nove, spremenjene načrte, ki so izboljšani v štirih točkah. Načrti morajo biti odobreni, nato pa lahko svet Fisa še vedno dovoli tekme na Vikersundu že v prihajajoči sezoni.

Glede na situacijo pa Norvežani vseeno iščejo tudi druge alternative. Športni direktor za smučarske skoke na Norveški smučarski zvezi, Clas-Brede Brathen namreč razmišlja, da bi se turneja zaključila kar v Trondheimu, na skakalnici, ki je gostila že kar nekaj dobrih tekem za svetovni pokal in svetovno prvenstvo.

Turneja bi tako potekala na enem prizorišču manj, torej v Oslu, Lillehammerju in dvakrat v Trondheimu, število tekem in serij pa bi ostalo enako.

Brathen je še povedal, da sicer vsi upajo in si želijo tekem na Vikersundski letalnici, vseeno pa iščejo alternative, ker si želijo na smučarski zvezi izpeljati celotno Raw Air turnejo.

 

Avtor: A. Č.
Foto: FIS