[VIDEO] Učitelj smučanja pravočasno rešil Shiffrinovo

Ameriški smučarki, zmagovalki superveleslaloma v St. Moritzu v Švici , Mikaeli Shiffrin se 12 metrov ni zdelo tako visoko, da ne bi bilo možno skočiti s sedežnice, ki se je ustavila sredi vožnje in tam obstala. Na srečo jo je še pravi čas obratno prepričal smučarski učitelj.


Mikaela Shiffrin St. Moritz

Mikaela, dobitnica kar 7 kristalnih globusov, je z zmago na superveleslalomski preizkušnji svetovnega pokala v Lake Louisu postala sedma alpska smučarka z zmagami v petih disciplinah (slalom, veleslalom, alpska kombinacija, paralelni veleslalom in superveleslalom) svetovnega pokala. Tako se je pridružila krogu najboljših, v katerem so Lindsey Vonn, Janica Kostelić, Anja Pärson, Pernilla Wiberg, Petra Kronberg in Tina Maze.

 

Smučarski učitelj Andrea Pedrazzetti je pripovedoval o dogodku, ki se mu je zgodil na žičnici v St. Moritzu, o kateri je nato poročal novinar švicarskega Blicka. 26-letnik se je po naključju peljal na sedežnici na kateri je sedela tudi Shiffrinova s svojo mamo Eileen, ko ga je ta nenadoma zaustavila. Zvezdnica svetovnega pokala je bila zaradi tega zelo vznemirjena in med čakanjem pomislila na dogodke iz Gruzje, ko je žičnica ponorela in se turistom ni uspelo rešiti.

Zato je v paniki prišla do brezglave rešitve in se odločila, da bo skočila. “Bilo je med 11 in 12 metrov globoko, tako da bi se ji skoraj zagotovo kaj pripetilo. Bila je odločena, da skoči, a sva jo s prijateljem prepričala, da to ne bi bilo pametno. Da naprave delujejo dobro, da se scenarij iz Gruzije nikakor ne more zgoditi. Vztrajala je, a nama jo je uspelo prepričati, naj ne počne neumnosti. Da je višina za skok res ekstremna,” je pripovedoval Pedrazzeti.

Pedrazzetti je predvidoma po koncu napada panike posnel video v katerem pove, da je kljub razmeram navdušen, da je obtičal na visokem s slavno smučarko. S prijateljem, ki se je prav tako peljal z njimi, sta se v posnetku še zahvalila St. Morisu za tak nepredviden dogodek.

V posnetku pa še nekaj besed s strani superveleslalomske zvezdnice: ”Počasi se vračamo v dolino. Opozorili so nas naj ne skočimo. Mi smo bili že pripravljeni na evakuacijo, da bi skočili dol. V bistvu je precej visoko in ta dva fanta sta me na srečo uspela prepričati obratno”.

Video objavljen na instagram profilu Pedrazzettija:

 

Avtor: Edisa Abdič