[VIDEO] Trije zanimivi obračuni v ligi NHL

Petkov večer v ligi NHL je bil dokaj miren, saj so širom Severne Amerike potekali zgolj trije obračuni. So pa bila ta srečanja zanimiva z vidika presenečenj, napetosti in tudi tekmovalnosti. Zadnje moštvo vzhodne konference, New Jersey Devils se je pomerilo z Ottawa Senatorsi, v derbiju Vzhoda pa so palice prekrižali hokejisti Washingtona in Buffala. Medsebojno tekmo sta odigrali tudi dve ekipi Zahodne konference in sicer Colorado Avalanche proti moštvu Chicago Blackhawks.


Derbi večera Washingtonu

Najbolj pričakovana tekma je potekala v prestolnici ZDA, kjer so domači Capitalsi vknjižili zmago proti Buffalo Sabresom. Zmagovalca je odločila šele napeta končnica. Lanski prvaki lige so povedli v drugi tretjine, ko je bil Chandler Stephenson uspešen celo z igralcem manj. Buffalo pa je izenačil v 50. minuti tekme in izenačil na 1-1, kar pa gostom na koncu ni prineslo uspeha. Zmagoviti gol za Washington je namreč zabil Tom Wilson. Pomembno vlogo na tekmi je imel tudi domači vratar, Braden Holtby, ki je zbral 36 obramb.

Obe ekipi se nahajata tik pod vrhom Vzhodne divizije, Washington je s 45 točkami tretji, Buffalo pa z enako bero točk na četrtem mestu. Izkupiček slednjih je precej presenetljiv, zanj se imajo zahvaliti predvsem odličnim novemberskim nastopom.

Najslabše moštvo Vzhoda do zmage

Čeprav se New Jersey Devils nahajajo na dnu lestvice svoje divizije, pa so v tem krogu proti Ottawi dosegli zmago. Kanadski ekipi so zabili kar pet golov, ob tem pa prejeli le dva. Junak večera je bil Taylor Hall, Kanadčan, ki preživlja svojo tretjo sezono ob Atlantiku je ob zmagi prispeval dva gola in dve podaji.

Zmaga pa Hudičem še ne prinaša vzpona po lestvici. Za mesti, ki vodijo v končnico zaostajajo za devet točk.

Colorado klonil proti Chicagu

Tesno je bilo tudi v Denverju, v zvezni državi Koloradu, kjer so se na koncu veselili gostje iz Chicaga. Najprej je mrežo domače ekipe načel ruski napadalec Artem Anisimov, v začetku druge tretjine pa je Colorado izenačil. V zadnji in odločilni tretjini je znova zadelo gostujoče moštvo, zmagoviti zadetek je ponovno dosegel Anisinov.

Jutri bo več dogajanja tudi v Zahodni konferenci, ko bo na led stopil tudi Anže Kopitar. Njegov Los Angeles bo na led stopil ob 22. uri po slovenskem času. Kralji doma gostijo San Jose.

Avtor: Timotej Prosenc