VIDEO: Tri podaje Kopitarja za zmago nad Hudiči!

Kralji so sinoči opravili s še tretjo tekmo v seriji gostovanj na zahodni obali, tokrat pa so bili znova uspešni. Ekipi Ney Jersey Devils so zabili celo petardo (5-1). Blestel je tudi Anže Kopitar, ki je ob petih zadetkih gostujočega moštva prispeval tri podaje.


Priznati je potrebno, da so Los Angeles Kings v New Jerseyju odigrali izjemno srečanje. Odlično predstavo so prikazali zlasti v začetku zadnje tretjine, ko so v dveh minutah dosegli kar tri zadetke. Za Kralje so gole dosegli po dvakrat Tyler Toffoli, po enkrat pa so mrežo zatresli še Adrian Kempe, Dion Phaneuf in Ilja Kovalčuk.

Koncert žvižgov za Kovalčuka

Kljub temu, da je bil Kopitar s pomembno vlogo eden izmed glavnih krvnikov Hudičev, pa je bila jeza navijačev v Prudential Centru usmerjena predvsem v Iljo Kovalčuka. Ruski veteran je ligo NHL zapustil leta 2013, ko se je vrnil v Rusiju, zadnji klub kjer je igral pred odhodom pa so bili prav včerajšnji nasprotniki Kraljev. Kovalčuku so navijači žvižgali pri vsakem stiku s ploščico, še bolj pa jih je razbesnel njegov zadetek. ”Tega nisem pričakoval, a dobro. Razumem njihova čustva. Ko sem dosegel zadetek, sem bil srečen. To je vedno najboljši odgovor,” je svoje bivše navijače še enkrat zbodel Kovalčuk.

Boljši rezultati Hrušičana in Kraljev

Kralji s to zmago še vedno ohranjajo možnost uvrstitve v končnico. Anže Kopitar je poleg treh podaj še dvakrat sprožil na gol, igral je približno 20 minut. V tej sezoni je zbral 16 golov in 24 podaj, kar ga uvršča na 79. mesto strelcev v ligi NHL. Los Angeles bo znova na delu v noči na petek. Tokrat bodo Kralji gostovali pri moštvu Philadelphia Flyers.

Avtor: Timotej Prosenc