[VIDEO] Smučarsko prizorišče v Bormiu terjalo novo žrtev!

Italijanski smučar Dominik Paris je po petkovem smuku dobil še superveleslalom za svetovni pokal v Bormiu. Bormio je tudi danes zahteval eno žrtev, saj je bila tekma zaradi grdega padca Norvežana Stiana Saugestada prekinjena za pol ure.


Dominik Paris je tudi danes tako kot v petek dobil preizkušnjo v Bormiu. Italijan je v cilj prišel z 0,01 sekunde prednosti pred Matthiasom Mayerjem in pred Norvežanom Kildejem.

Med slovenskimi smučarji se je prvi na progo s številko 14 podal Boštjan Kline, ki je imel na zahtevni progi ogromno težav in si nabral velik zaostanek za Parisom. Naslednji je štartal Martin Čater, ki je ob prihodu v cilj zaostal 2,40 sekunde. Miha Hrobat pa je zaostal za italijanom za 2,79 sekunde.

Tudi danes je proga Stelvio terjala nov padec. S številko 25 je po zdrsu grdo padel Norvežan Stian Saugestad, ki je pristal v zaščitnih mrežah. Tekma je bila za nekaj časa prekinjena, Saugestad se je po padcu sicer postavil na noge, a ga je kljub temu v bolnišnico odpeljal reševalni helikopter.

 

 

 

Avtor: Aljoša Gregorec