VIDEO: Slovenca tik za stopničkami

(foto: Sloski)

V norveškem Sjusjoenu so se konec tedna biatlonci pomerili v tekmi s skupinskim startom. Zaradi velikega števila tekmovalcev so biatlonci nastopili v dveh skupinah, slovenska reprezentanca pa se je veselila dveh četrtih mest.


Slovenska izbrana vrsta je na drugi tekmi na Norveškem nastopila zelo dobro. Zmanjkala je le pika na i, saj sta Klemen Bauer in Jakov Fak zasedla nehvaležno četrto mesto. Organizatorji so tekmovalce zaradi velikega števila prijavljenih razdelili v dve skupini, v prvi je nastopilo 40 tekmovalcev, v drugi preostalih 71. Fak je nastopil v elitni prvi skupini, Bauer v drugi.

Fak zgrešil le enkrat

V prvi skupini so organizatorji zagotovili določeno število mest domačim tekmovalcem, preostala prosta mesta pa so zasedli najboljši tekmovalci s sobotne tekme v šprintu in med njimi je bil tudi Jakov Fak, ki je še enkrat pokazal, da je specialist za tekme s skupinskim startom.

Fak je odlično opravil svoje delo na strelišču, saj je le na prvem strelskem nastopu zgrešil eno tarčo. Ves čas se je držal vodilne skupine, v zadnji krog pa se je podal skupaj s Francozem Antoninom Guigonnatom in domačinom Endrejem Stroemsheimom, ki so se borili za mesta od 2 do 4. Pred trojico je bil le zmagovalec tekme Martin Fourcade, Guigonnat in Stroemsheim pa sta bila v ciljnem šprintu premočna za Faka, ki se je moral zadovoljiti s četrtim mestom. Francozi so tako slavili dvojno zmago, bron pa je na veselje domačih gledalcev osvojil Stroemsheim.

Na četrtem mestu tudi Bauer

Že pred tem je bil v drugem kakovostnem razredu četrti Bauer, ki je kljub trem kazenskim krogom za zmagovalcem Florentom Claudom iz Belgije zaostal vsega 13 sekund in dokazal, da je tik pred začetkom sezone v zavidljivi tekaški formi. Po trikrat sta zgrešila tudi Miha Dovžan in Rok Tršan, ta je bil trikrat nenatančen na zadnjem postanku, in se uvrstila na 12. in 24. mesto, mladi Alex Cisar pa je bil tokrat nenatančen kar šestkrat in bil 39.