VIDEO: Perfektni pogoji za slalomist(k)e

Prihodnji konec tedna bo finski Levi gostil prvi ženski in moški slalom v novi sezoni svetovnega pokala. Pogoji za najboljše svetovne slalomiste in slalomistke bodo kot kaže idealni.


Nobenega dvoma ni bilo, da slalomska proga v Leviju ne bi dobila zelene luči s strani kontrolorjev FIS-a, saj je na severu Finske že v začetku novembra zapadlo meter snega, na območju pa so tudi precej nizke temperature zraka.

Meter naravnega snega olajšal delo

Direktor tekme Petri Tuomikoski je seveda zadovoljen s pogoji: “Lepo je začeti zimo z metrom naravnega snega. Dober teden dni pred tekmama lahko rečem, da vse poteka gladko. Pripravljeni smo na tekmi!”

Kar nekaj reprezentanc je odlične pogoje izkoristilo za treninge. Organizatorji se lahko pohvalijo z modernimi napravami. Nekaj snega so shranili še iz lanske zime, dodali pa so tudi umetni sneg, ki so ga izdelovali že v prvih novembrskih dneh. Ob obilnih snežnih padavinah so tako pripravili progo po svojih željah.

Bodo Slovenci kos izivu?

“Proga bo zagotovo zelo izivalna za tekmovalce,” je sporočil Tuomikoski. Ženski slalom bo na sporedu 23. novembra, moška preizkušnja pa dan pozneje. Med slovenskimi slalomskimi aduti velja izpostaviti Ano Bucik in Meto Hrovat pri dekletih, medtem ko sta v moški zasedbi v obeh tehničnih disciplinah bolj ali manj osamljena jezdeca Štefan Hadalin in Žan Kranjec.