VIDEO: Olimpija z zmago v derbiju zadržala vodilni položaj

Olimpija Pustertal (foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji)

Sredin večer je postregel z obračunom vodilnih zasedb Alpske hokejske lige, v katerem je ljubljanska HK SŽ Olimpija s 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) ugnala HC Pustertal in zadržala prvo mesto na lestvici.


Hala Tivoli je gostila dvoboj najboljših zasedb dosedanjega dela Alpske hokejske lige. Ob bučni podpori s tribun so domačini od prve minute dalje pritisnili proti vratom Keitha Colina Furlonga, ki je imel polne roke dela. Ob nevarnih poskusih Žige Pešuta, Aljaža Chvatala, Mihe Logarja in Anžeta Ropreta je vratar Pustertala še ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. To mu ni uspelo v 15. minuti, ko je po podaji Janeza Orehka “iz prve” ustrelil Nik Simčič in Olimpijo povedel do zasluženega vodstva z 1:0, ki so ga zeleno-beli brez večjih težav zadržali do prvega daljšega odmora.

Olimpija Pustertal (foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji)
Ljubljančani so v prvi tretjini oblegali gostujoča vrata (foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji)

Pustertal pretil, Orehek zabil

Gostom iz Južne Tirolske je počitek očitno koristil, saj so drugi tretjino začeli zelo odločno in pred vrati Tilna Spreitzerja je bilo nekajkrat pošteno vroče. Pritisk Pustertala je z minuto odmora prekinil domači strateg Gregor Polončič in v nadaljevanju se je tehtnica ponovno prevesila na domačo stran. Gal Koren in Anže Ropret sta v 31. minuti zapravila lepi priložnosti, tri minute kasneje pa je z izjemnim zadetkom pod prečko z močnim strelom iz razdalje zablestel Janez Orehek in podvojil domače vodstvo. Ljubljančani bi lahko drugo tretjino zaključili s še višjo prednost, a je bil Žiga Pešut v 40. minuti premalo zbran pred gostujočimi vrati.

Olimpija Pustertal (foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji)
Zmaji so tudi drugo tretjino odločili v svojo korist (foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji)

Zmaji pravočasno odgovorili

Ob vodstvu z dvema zadetkoma prednosti so si hokejisti Olimpiji privoščili lagodnejši vstop v tretjo tretjino, kar so gostje izkoristili in že v 43. minuti preko Tobiasa Brighentija Morettija znižali na 2:1. A na odgovor zmajev ni bilo potrebno čakati dolgo, saj je razigrani Janez Orehek že v naslednji minuti zabil za 3:1. Če bi bilo domači hokejisti malce bolj natančni pri zaključni strelih, bi lahko že v naslednjih treh minutah dokončno odločili vprašanje zmagovalca.

Veselje ob pomembni zmagi

Šele v 49. minuti so sodniki dosodili prvo izključitev na tekmi in Olimpija je dve minuti “trpela” z igralcem manj na ledu. Čvrsti zmaji su se uspešno branili in pot do zmage je bila odprta. Zadnje minute so prinesel še nekaj gostujočih izključitev, kar je bila voda na mlin ljubljanskega moštva. Italijani so v zadnjih dveh minutah zaigrali s šestimi igralci v polju in uspeli znižati na 3:2, a končnega slavja Ljubljančanov niso mogli preprečiti.