VIDEO: Lampičeva le dve desetinki od zmage

Na klasičnem šprintu za svetovni pokal v nemškem Oberstdorfu je Anamarija Lampič  zaostala le za Rusinjo Natalijo Neprjajevo, tako da je še povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala.


V izločilne boje sedmega šprinta letošnje sezone v Oberstdorfu sta se od šesterice Slovencev prebila Anamarija Lampič z drugim časom kvalifikacij in Miha Šimenc z 29. časom kvalifikacij, žal se med prvo trideseterico ni uspelo prebiti Janezu Lampiču, Luki Markunu, Vesni Fabjan in Katji Višnar, ki je padla.

Lampičeva je v četrti četrtfinalni skupini zanesljivo opravila s tekmicami in se še sedmič letos prebila v polfinale, kjer so jo čakale že težje tekmice in sicer Norvežanki Ane Appelkvist Stenseth in Heidi Weng, Američanka Jessica Diggins, Švedinja Linn Svahn in Švicarka Laurien van der Graaf.

Žal je le malce do polfinala zmanjkalo Mihi Šimencu, ki je v svoji prvi četrtfinalni skupini zasedel tretje mesto za Norvežanoma Johannesom Hösflotom Kläbom in Erikom Valnesom. Žal je bila skupina prepočasna, da bi se Šimenc v polfinale prebil po času.

Zanesljivo do finala, nato odlično drugo mesto

V polfinalnem teku je najboljša šprinterka te sezone vodila od štarta do cilja in brez vidnih težav prišla do petega letošnjega nastopa v finalu. Druga polfinalna skupina je bila tudi hitrejša od prve, tako da so se poleg Lampičeve naprej prebile še Stensethova, Svahnova in Digginsova, iz prve skupine pa Rusinja Natalija Neprjajeva in Američanka Sophie Caldwell.

V velikem finalu je Lampičeva narekovala ritem vsem, na zadnjem vzponu pred ciljem pa sta z Neprjajevo pobegnili tekmicam, tako da je o zmagovalki odločal ciljni šprint. Močnejša je bila Rusinja, naša šampionka pa je še četrtič zapored končala na zmagovalnem odru, saj je bila z dvema desetinkama zaostanka druga, tretje mesto je osvojila Američanka Digginsova.

Lampičeva še naprej vodilna

Z drugim mestom se je Lampičeva po polovici sezone še utrdila v skupnem vodstvu šprinterskega svetovnega pokala, zdaj ima 70 točk naskoka pred Švedinjo Svahnovo, na tretje mesto se je s prvo zmago v sezoni povzpela Rusinja Neprjajeva. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Lampičeva na 9. mestu.

V moški konkurenci je zanesljivo zmagal Norvežan Johannes Hösflot Kläbo, Šimenc je zasedel končno 16. mesto.