VIDEO: Kralji še ostajajo v borbi za končnico, pomagal tudi zadetek Kopitarja

Hokejisti Los Angeles Kings so po sobotnem porazu protu Islandersem ostali v New Yorku, vendar so se tokrat preselili na Manhattan. Rangerse, ki v letošnji sezoni ne blestijo so ugnali po podaljšku (4-3), svoj delež pa je z zadetkom prispeval tudi Anže Kopitar.


V Madison Square Gardnu so bolje začeli domači, ki so želeli kar najhitreje pozabiti na poraz v prejšnjem krogu. Z gostovanja pri vodilni Tampa Bay so se namreč vrnili praznih rok. Rangersi so tako povedli z golom Chrisa Kreiderja. Še pred koncem prve tretjine so Kralji izid poravnali. Uspešen je bil, razpoloženi Adrian Kempe.

Hokejisti iz mesta angelov pa so se kmalu ponovno znašli v zaostanku. Tokrat je zadetek dosegel švedski hokejist Mika Zibanejad, vendar tudi ta prednost gostiteljev ni dolgo trajala. Za to je poskrbel kapetan Kopitar, ki tudi v tej sezoni ostaja prvi strelec Kraljev. Zadetek proti New York Rangersom je bil njegov 16. Kalifornijci pa so se znova znašli v zaostanku, tokrat jim jo je zagodel Adam McQuaid in kazalo je že da bodo ponovno ostali brez zmage. Na srečo je v zadnji minuti srečanja znova zadel Kempe in poravnal izid. Kralji so v podaljšku znali izkoristiti psihološko prednost, ki jo je prinesel zadetek v zadnji minuti. Čeprav so v prvih sekundah Newyorčani zapretili in zadeli celo vratnico, pa so gostje ukradli ploščico in preko Tylerja Toffolija zadeli iz protinapada, v 25 sekundi podaljška. Tako Henrika Lundqvist kot tudi Jonathan Quick sta imela veliko dela, Quick je ubranil 24 strelov, Lundquist pa 26.

Kopitar o toplo-hladnih predstavah moštva

Kopitar je na ledu preživel slabih 24 minut, po zmagi pa je stopil tudi pred novinarje in spregovoril o letošnjih igrah Kraljev. “Ne vem čisto natančno, kako bi to povedal. Začetek zanesljivo ni bil tak, kot smo ga hoteli. Potem smo zamenjali trenerja, pa tudi ni bil najboljši učinek. Nekako smo še kar malo v miksu. Vemo, da bo zelo težko priti v končnico, imamo pa še vedno upanje,” je Hrušičan potrdil, da Kralji še niso izgubili upanja v boju za končnico. Spregovoril je tudi o svojem pogledu na nadaljevanje kariere. “Sem že nekajkrat povedal, da bi zelo rad zaključil kariero v Los Angelesu. Sicer se to še nekaj časa ne bo zgodilo. Bomo videli, kako se bo vse skupaj odvilo.”

Los Angeles Kings so trenutno pri 46 točkah. S tem izkupičkom so boljši zgolj od Ottawe, ki nastopa v Vzhodni konferenci. Naslednji obračun Kralje čaka že danes ponoči, ko bodo palice prekrižali z New Jerseyem.

Avtor: Timotej Prosenc