[VIDEO] Kralji nadigrali Detroit, a izgubili

Danes ponoči so hokejisti Los Angeles Kings gostovali pri ekipi Detroit Red Wings in izgubili s 3-1. Rezultat pa ni realen pokazatelj dogajanja na ledu, kjer so bili Kralji boljši, a na njihovo žalost izredno neučinkoviti. Edini zadetek za Kralje je dosegel Anže Kopitar.


Če bo trener Los Angelesa, Willie Desjardins v analizi obračuna z Detroitom iskal pozitivne točke, jih bo kljub porazu lahko našel kar nekaj. Kralji letos namreč nikakor ne blestijo in tako se je ekipa prisiljena sprijazniti z vsakim indikatorjem boljših časov. Dejstvo je, da so bili Kopitar in soigralci boljše moštvo na ledu. Na vrata Detroita so sprožili kar 43 strelov, kar je največ v tej sezoni, ko Los Angeles izredno težko dosega zadetke.

Kljub boljši igri, pa so bili domačini strahovito učinkoviti, čeprav so na vrata Jonathana Quicka sprožili vsega 21 strelov. Po dveh tretjinah je bil tako izid 3-0, za Detroit so zadeli Dennis Cholowski, Frans Nielsen in Dylan Larkin. Dokler se med strelce ni vpisal Hrušičan je bil za Kralje nepremagljiv vratar  Jimmy Howard, ki je ubranil kar 42 strelov, kar je njegov osebni rekord sezone. Kopitar je zadel sedem minut pred koncem zadnje tretjine, ko se je lepo znašel pred vrati Detroita, vendar Kralji priključka niso uspeli izpostaviti in vpisali nesrečni poraz.

“Ko smo zaostajali z 0:1, smo imeli nekaj lepih priložnosti za izenačenje, a jih nismo izkoristili. Če bi v tem delu srečanja dosegli vsaj en zadetek, bi to povsem spremenilo potek srečanja. Ne moremo biti zadovoljni, saj smo na vrata tekmeca streljali 43-krat. Moramo doseči več zadetkov,” je bil po tekmi nejevoljen kapetan iz Slovenije.

Kralji so zapravili priložnost, da bi zapustili predzadnje mesto. Nov izziv jih čaka še ponoči, ko bodo palic prekrižali z Buffalom na novem gostovanju.

V spodnji povezavi si oglejte vrhunce obračuna Los Angeles Kings vs Detroit Red Wings

 

 

 

Avtor: Timotej Prosenc