VIDEO: Kopitar prekinil zmagovito serijo Pingvinov

Los Angeles Kings, ki v letošnji sezoni ne najdejo prave forme in kažejo povprečne predstave so se tokrat okitili s prestižno zmago. V domačem Staples Centru so s 5-2 ugnali Pittsburgh Penguins, ki so izgubili šele drugič na zadnjih dvanajstih tekmah in v gosteh prvič po šestih zmag. Levji delež k zmagi Kraljev je prispeval Anže Kopitar z dvema zadetkoma.


Po bolečem porazu proti Ottawi v zadnjem krogu, so se Kralji pobrali in nadigrali prvake iz leta 2016 in 2017. Poleg Hrušičana so bili natančni še Jeff Carter, Alex Iafallo in Brendan Leipsic. Izkazal se je tudi Jonathan Quick z 38 obrambami. Quicka je dvakrat sicer uspel premagati Jake Guentzel kar pa je bilo premalo za vidnejši dosežek gostujoče ekipe.

Razumljivo je bil po zmagi proti petouvrščeni ekipi Vzhodne konference zadovoljen tudi Kopitar. “Nocoj smo igrali tako, kot je treba. Držali smo se načrta igre, tekmecem nismo dovolili, da bi prihajali do priložnosti na račun naših napak. Poleg tega smo imeli veliko časa plošček v svoji posesti, kar jim je še otežilo delo. Zelo spodbudno je tudi to, da smo dosegli pet golov. Ko izgubiš, in naša prejšnja tekma je bila porazna, ker ni bilo videti pravega truda, je pomembno, da se čim prej pobereš. In tokrat smo bili neprimerno boljši na ledu, ker smo dvignili raven želje po zmagi.”

Kopijev prvi zadetek je bil še posebej pomemben, saj je v 37. minuti prelomil tekmo za vodstvo s 3-1, dosežen pa je bil celo z igralcem manj. Pri drugem zadetku je Kopitar ploščico pospravil v prazno mrežo.

V torek bo Los Angeles palice prekrižal z ekipo Minnesota Wild.

Avtor: Timote Prosenc