VIDEO: Jose Murinho telebnil na led

Portugalski nogometni strateg Jose Mourinho je trenutno brez službe po tem, ko je predčasno zapustil trenerski stolček pri angleškemu nogometnemu velikanu Manchester Unitedu. Rdečim vragom gre po njegovem odhodu vidno bolje, modtem ko Murinho pada. Dobesedno, na ledu. V ponedeljek zvečer je tako nehote postal zvezda spletnih omrežij v kategoriji smešnih športnih zgodb. Portugalcu je namreč pri slavnostnemu začetnemu metu ploščka na tekmi ruske lige KHL grdo spodrsnilo in kot je dolg in širok se je zložil v pričo navdušene ruske množice.


Nogometno nadvse samozavestnega Portugalca so na tekmo ruske hokejske lige v predmestje Moskve povabili pri ekipi Avantgard Omsk, kjer je sodeloval pri marketinški akciji kluba, zvečer pa si je ogledal še tekmo s St. Peterburgom. Na njej je imel čast, da je vrgel prvi plošček, toda častna naloga se je končala z nič kaj častnim padcem.

Ko je 56-letni nogometni trener Jose Mourinho vrgel plošček in se obrnil na rdeči preprogi, se je ta pod njim zvila, Portugalec pa je telebnil po tleh oziroma po ledu. Na njegov met sta čakala oba kapetana, domači Jevgenij Medvedjev in gostujoči Pavel Ducjak, nihče od njiju pa ni pričakoval tovrstne nezgode. Kljub temu sta mu oba nemudoma priskočila na pomoč, Murinho pa jima je z nasmeškom segel v roko. Medvedjev mu je nato pred odhodom z ledu v roke stisnil še plošček, kot to veleva običaj pri tovrstnih slavnostnih metih na začetku hokejskih tekem.

Avtor: Nel Daugul