[VIDEO] Gisin nezavesten obležal po padcu

V južno tirolskem smučarskem središču Val Gardena je bil danes izpeljali še tretji moški smuk v tej sezoni. Tekma je bila zaradi grozljivega padca Švicarja Marca Gisina, ki so ga s helikopterjem odpeljali na preiskave v bolnišnico v Bolzano, za približno pol ure prekinjena. Z veliko prednostjo pa je današnji smuk dobil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, najboljši Slovenec Martin Čarter pa se je znašel na 25. mestom.


Izjemno predstavo je na eni najtežjih smukaških preizkušenj na progi Saslong prikazal Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Na drugem mestu se je znašel z velikim zaostankom Avstrijec Max Franz, ki je za Norvežanom zaostal za 86 stotink sekunde. Tretje mesto pa je osvojil Švicar Beat Feuz. Glavni favorit za zmago pred tekmo Norvežan Aksel Lund Svindal se je tokrat znašel pred zelo težko nalogo, saj se je na progo podal po grdem padcu Marca Gisina. Svindal je tako v cilj prišel z zaostankom ene sekunde in osmih stotnik za svojim rojakom in tako pristal šele na 7. mestu. Od Slovencev pa se je danes na progi Saslong najbolje znašel Martin Čater, ki je z zaostankom 2,14 sekunde osvojil 25. mesto. Ostali trije Slovenci pa na žalost danes niso uspeli priti do točk. Miha Hrobat se je tako znašel na 36. mestu, Klemen Kosi je bil 44., Boštjan Kline pa še mesto za njim.

Grozljiv padec Gisina

Klasično smukaško preizkušnjo v Val Gardeni pa je zasenčil grd padec Švicarja Marca Gisina. Slednji je izgubil boj s tako imenovanimi “kameljimi grbinami”, tik pred skokom je nerodno prekrižal smuči in izgubil ravnotežje, padel ter poletel čez prelomnico in ob padcu z glavo močno udaril ob snežno podlago, zaradi česar je izgubil zavest. Kakšno je zdravstveno stanje 30-letnega Švicarja, ki v svojem dresu po poročanju italijanske televizije Rai, naj ne bi imel zračne blazine, ki bi tako vsaj nekoliko ublažila njegov padec in preprečila težje poškodbe, uradno še ni znano.

 V spodnjem videu si oglejte nesrečen padec Gisina

 

Avtor: Aljoša Gregorec