VIDEO: Dopingaš zasačen pri dejanju

V teh dneh v javnosti močno odmevajo afere povezane z dopinškimi prestopki na svetovnem prvenstvu v Seefeldu. Med devetimi aretiranci pa naj bi bil tudi nesrečnik, ki ga je avstrijska policija ujela dobesedno pri dejanju, z iglo v roki.


Po prvih podatkih naj bi bilo med devetimi posamezniki, ki sta jih aretirali avstrijska in nemška policija tudi pet športnikov iz Estonije, Kazahstana in Avstrije. Znano je tudi, da sta bila v škandal vpletena dva avstrijska smučarska tekača, zdravnik nemške reprezentance, ter njegov sodelavec.

Na svetovnem spletu se je v teh dneh znašel videoposnetek mladeniča, ki je domnevno prikazoval avstrijskega športnika pri jemanju prepovedanih substanc. Šokantno se je izkazalo, da so domneve resnične in gre za dejanski posnetek. Pri prepovedanem dejanju so policisti ujeli Maxa Haukeja, zdaj že nekdanjega avstrijskega smučarskega tekača. 26-letnik je bil celo del olimpijskega moštva pred petimi leti v Sočiju. V posnetku je jasno razvidno kako policist vpraša poklapanega Haukeja, če je v hiši še kdo drug, ta pa v odgovor le zmaje z glavo.

Avstrijska policija sicer opozarja, da aretirani športniki niso del kriminalne združbe, ampak zgolj kupci in uporabniki prepovedanih sredstev.

Avtor: Timotej Prosenc