[VIDEO] Bo Prevc uspel ubraniti svoje zgodovinske dosežke?

Prevčevi rekordi iz sezone 2015/16 sicer niso še ogroženi, in verjetno se tudi sam Peter Prevc ne obremenjuje s tem da bi bili. Pa vendar, Japonec Kobajaši očitno resno kaže namero, da se poda na lov za zgodovinskimi dosežki našega skakalca. Čeprav si vsi želimo, da bi Prevc našel pravo odrivno točko in skočil na stopničke, pa žal ostaja dejstvo, da se letos slavi Kobajaševo ime bolj kot Prevčevo. 


 

Leta 2015/16 je Prevc beležil izjemne dosežke. Zmagoval je v vsem možnem, ni mu bilo enakega. 2.303 Prevčevih točk je bilo nepremagljivih in razlog številnih nasmehov!

Pred Prevčevo vrhunsko sezono, je bil absolutni zmagovalec Gregor Schlierenzauer, ki je v sezoni 2008/09 bil podpisan z rekordnimi trinajstimi zmagami. Čeprav je Prevc takrat podiral vse mejnike smo se spraševali, ali bo komu uspelo preskočiti Avstrijskega skakalca.

S Prevcem smo dobili odgovor, da ja. V sezoni 2015/16 je zabeležil 15 zmag, 2.303 točk v svetovnem pokalu in kar 22 krat stal na zmagovalnem odru. Slovenski orel je bil na nebu nepremagljiv.

Bil je nepremagljiv vse do sedaj. V tej sezoni ga napada Japonec Rjoju Kobajaši, ki je na odlični poti, da se kot tretji zapiše med nesmrtne. Z zmago na novoletni turneji v Garmisch Partenkirhnu je še korak bližje. Če zmaga tudi v Innsbrucku in Bischofshofnu, se bo kot tretji po Svenu Hannawaldu in lanskem dosežku Kamila Stochapohvalil s pokrom zmag na turneji štirih skakalnic.

Japonski skakalec za Prevčevim rekordom zaostaja za devet zmag, do konca sezone pa je še 19 posamičnih tekem.

Kobajaši se lahko pohvali z osmimi uvrstitvami na zmagovalni oder od skupno devetih tekem. To pomeni, da do Petrovih 22 uvrstitev potrebuje še 14 skokov na zmagovalni oder. Kobajaši pa svoje skoke komentira tako: “sploh nisem o ničemer razmišljal, le skakal sem”. 

Tako daleč, pa vendar tako blizu…

Sicer Kobajašev nabor točk znaša 756, kar pomeni veliko razliko od Petrovih 2.303. Pa vendar se zdi, da ima Japonec pravi zalet, zato možnosti o tem ali lahko poseže do Petrovih rekordnih mejnikov ni mogoče izključiti.

Verjamemo, da si tudi Prevc želi boljših nastopov. Sicer nima vpliva na Kobajaševe skoke, lahko pa vpliva na svoje in se izkaže zopet tam kjer to najbolj ve- v zraku. Verjamemo, da mu bo v nadaljevanju sezone uspelo ubraniti svoje imetje zmag.