Veter odpihnil moški slalom!

Zaradi močnega vetra so organizatorji Val d’Isera odpovedali današnji slalom za moške. To je že druga odpoved tekme za moške v tej sezoni potem, ko je bil odpovedan že uvodni veleslalom v Soldnu. 


V Val d’Iseru bi se danes moral odvijati ob 9.30 drugi letošnji moški slalom za svetovni pokal v tej sezoni, a so ga zaradi premočnega vetra morali odpovedati. Sunki vetra so dosegali več kot 100 kilometrov na uro. Na progi pa je dodatne težave začel povzročati še na novo zapadli sneg. Organizatorji so na začetku poskušali slalom skrajšati in tekmo le izvesti, a tudi to ni šlo, saj se jim je ob prejšnjih težavah dodatno zaustavila še sedežnica. Kje bodo nadomestili odpadli slalom v Val d’Iseru še zaenkrat ni znano.

Na štartni listi sta bila tokrat tudi dva Slovenca, Štefan Hadalin, ki bi štartal s štartno številko 29 in Jakob Špik, ki bi se na progo podal kot 68 po vrsti.

Moški bodo svetovni pokal nadaljevali prihodnji konec tedna s superveleslalomom in smukom v italijanski Val Gardeni.

Danes se bodo v St. Moritzu še pomerile ženske v prvi tekmi paralelnega slalom. Na štartu kvalifikacij paralelenega slaloma bodo tudi štiri Slovenke. S številko 17 se bo prva od Slovenk na progo podala Maruša Ferk, kot 19. bo štartala Ana Bucik, 30. bo nastopila Meta Hrovat. Kot zadnja izmed Slovenk pa bo nastopila še Ilka Štukec s štartno številko 32.

Avtor: Aljoša Gregorec