Velika okrepitev Železarjev

Potem, ko je pred nekaj dnevi njegov brat oznanil zaključek kariere, se David Rodman še ne namerava posloviti. Legenda gorenjskega hokejskega ponosa se vrača na Jesenice.


David Rodman, rojen leta 1983, je bil tvorec vseh večjih uspehov slovenske reprezentance v zadnjih letih. Bil je zraven pri obeh nastopih na olimpijskih igrah, sodeloval pa je tudi na desetih svetovnih prvenstvih I. in elitne divizije. Skupno je za slovensko reprezentanco odigral več kot 65 tekem.

V klubski karieri je pogosto nastopal v paketu z bratom Marcelom. V mladinskih letih je igral v Kanadi, kasneje pa se je preizkusil tudi v Avstriji, na Švedskem, v Nemčiji in zadnjo sezono v Franciji, v Grenoblu. Za njim je odlično leto, saj je na 92 tekmah dosegel kar 109 točk (26 zadetkov, 83 asistenc).

Jeseničani so tako potrdili visoke ambicije za prihodnjo sezono, v kateri bodo naskakovali dobro uvrstitev ligi AHL in tudi naslov slovenskega državnega prvaka. Rodman bo tako z Jesenicami lovil svoj 4. državni naslov. Igralci HDD Jesenic so danes opravili prvi trening na ledu in na suhem, v klubu pa so že pozdravili Rodmanov prihod kot prestop leta.

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto: HDD Jesenice