Veleslalomska tekma se bo nadomeščala v Saalbachu

Zadnji vikend ni prinesel načrtovanega začetka moške sezone alpskega smučanja, v Söldnu. Če so v soboto avstrijski organizatorji, žensko veleslalomsko tekmo še speljali, pa jim narava česa podobnega dan kasneje ni omogočala. Nadomestna tekma bo tako na sporedu 20. decembra v Saalbachu.


Tekma veleslalomistov v Söldnu je odpadla zaradi vremenskih razmer, kaj hitro pa so se pojavile špekulacije, kako jo bo Mednarodna smučarska zveza nadomestila. Fis je od lanskega leta dalje namreč vpeljala pravilo, da je izpuščene tekme potrebno izpeljati, če ne gre drugače, na drugi lokaciji, ob drugem terminu. Kot možna destinacija za nadomeščanje se je omenjala tudi Kranjska Gora, v igri pa naj bi bil še Adelbodnu in Val d’Isere.

Močan avstrijski smučarski lobij je vztrajal pri izvedbi tekme na njihovem prizorišču in tako je bil izbran Saalbach, kjer je zadnje tekmovanje svetovnega pokala potekalo leta 2015. Še precej daljšo brado ima zadnje veleslalomsko tekmovanje na tem smučišču, sega namreč kar 19 let nazaj.

Urnik bo za smučarje v tem obdobju tako precej natrpan, saj jih 16. in 17. decembra čaka že veleslalom v Atla Badii, za 22. december pa je razpisan slalom v Madonni di Campiglio. Zaenkrat je edina dobitnica točk za Slovenijo, na začetku zimske sezone, Meta Hrovat, ki je v soboto dosegla 18. rezultat proge.

FOTO: https://www.saalbach.com/en/service/infrastructure/the-challenge_a_1721

AVTOR: Timotej Prosenc