Veleslalomska mojstrica pomahala vrhunskemu smučanju v slovo

Pred domačim vrhuncem sezone pa se je od aktivne kariere tudi uradno poslovila 34 – letna Ana Drev, ki se po lanski januarski poškodbi ni več vrnila na tekme. 


˝Konec jeseni je bil proces rehabilitacije zaključen, težav s koleni nimam več. Ampak, na tekmah me ne boste več videli, stopam na novo življenjsko pot, ˝ je pred 56. Zlato Lisico slovenski športni javnosti sporočila Drevova, ki je v več kot desetletni karieri vknjižila 147 nastopov na tekmah svetovnega pokala. Dvakrat (Maribor in Flachau 2016) je bila na veleslalomih druga in še trinajstkrat v elitni deseterici. Pohvali se lahko tudi s petimi nastopi na svetovnih prvenstvih (najvišje je bila leta 2017 v švicarskem St.Moritzu – 7. mesto v veleslalomu) ter tremi na olimpijskih igrah. V Torinu 2006 je nastopila v superveleslalomu (45. mesto) in veleslalomu (9. mesto), v Vancouvru 2010 pa v veleslalomu (19. mesto).

˝Bilo je pestro. Dobre in manj dobre sezone, pa poškodbe in povratki. Vesela sem, da sem se vedno znova vztrajno vračala in v zadnjem delu kariere tudi dosegla največje uspehe. Ob tej priložnosti se zahvaljujem tudi vsem, ki so mi v karieri stali ob strani: staršem, trenerjem, serviserjem, fizioterapevtom, zdravnikom in Smučarski zvezi Slovenije. Pa seveda sotekmovalkam, spletle so se vezi, ki bodo trajale, …˝ je na novinarski konferenci pred lisičjem vikendom povedala ena najbolj uspešnih slovenskih veleslalomistk.

Vir: SZS