Večni derbi odpira drugi del sezone

Olimpija Jesenice Andrej Hebar (foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji)

Drugi del Alpske hokejske lige bosta slovenska predstavnik HK SŽ Olimpija in HDD SIJ Acroni Jesenice odprla z medsebojnim derbijem. V četrtek zvečer bo v ljubljanski Hali Tivoli (ob 19.15 uri) nedvomno zelo zanimivo.


Veselimo se, derbi je vedno čar tako za gledalce kot igralce in vse, ki smo vključeni v hokej,” pred četrtkovim spektaklom v Tivoliju rakriva trener ljubljanske HK SŽ Olimpije, Gregor Polončič.

Njegovi varovanci so redni del AHL zaključili na vrhu lestvice in derbi pričakujejo v vlogi favoritov: “Motivacije nam ne manjka, še posebno pred težkimi tekmami. Imeli smo nekaj težav s slabšimi nasprotniki. Zdaj pa se pravi hokej komaj začenja. Kar se je zgodilo, smo že pozabili in gremo s svežimi glavami naprej. S teh desetih tekem, ki sledijo in bodo zelo težke, se moramo kar največ naučiti in jih seveda poskušati zmagati.

Rodman verjame v TOP 4

V začetku februrarja je mesto športnega direktorja HDD SIJ Acroni Jesenice prevzel Marcel Rodman. Železarji so si s serijo zmag zagotovili mesto v četrtfinalu Alpske hokejske lige, v naslednjih tednih pa si bodo skušali izboriti čim boljše izhodišče pred pričetkom izločilnih bojev.

“Tekem bo zelo veliko, in tekme bodo težke. Vem, da so fantje fizično zelo dobro pripravljeni in verjamem, da smo sposobni ujeti TOP 4. To bi nam dalo prednost domačega terena v četrtfinalu in to je moja želja. Ampak ne bom se naslanjal samo na zmage in poraze, meni je pomembno, da ekipa ne glede na rezultat raste naprej. Ne glede na rezultat ene same tekme moramo rasti naprej,” je pred pričetkom drugega dela AHL pojasnil Rodman.