Vas zanima koliko zaslužijo smučarski zmagovalci?

Ilka Štuhec in Žan Kranjec sta poleg naziva svetovna prvaka dobila tudi lep del denarne nagrade. Ilka si je z dvojčkom zmag v Val Gardeni prislužila kar 77.000 evrov.  Žan Kranjec pa je z zmago na veleslalomu v Saalbachu domov odnesel 40 tisočakov.


Nagradi v Val Gardeni sta bili enakovredni za smukaško kot za superveleslalomsko zmago. Za vsako zmago je znesek znašal 38.500 evrov. Gre za nagrade pred obračunanim davkom.  Ilka Štuhec je poleg Norvežana Aksel Lund Svindla edina, ki je v Val Gardeni na progi Saslong v dveh dneh tekmovanj osvojila obe zmagi, smukaško in superveleslalomsko. Aksel Lundu je to uspelo 18. in 19. decembra leta 2015.

Povezana slika

 

Žan Kranjec je v sezoni, v kateri je prvič dosegel elitno sedmerico veleslalomistov, z nagradami za vse uvrstitve zaslužil vsega skupaj 27.000 evrov. Od tega je za tretje mesto na veleslalomu v Alta Badii dobil 8.500 evrov, za peti mesti na veleslalomih v Kranjski Gori in Aareju pa po 4.400 evrov. Peto mesto na veleslalomu v Adelbodnu je bilo vredno 4.500 evrov.  To pomeni, da je tokrat v Saalbachu zaslužil na eni tekmi več kot na vseh  tekmah, ki se jih je udeležil v minuli sezoni.

Rezultat iskanja slik za žan kranjec

MOŠKA KARAVANA

Nagradi za zmago na veleslalomu in slalomu za Pokal Vitranc v Kranjski Gori znašata 35.000 evrov. Zmagi za Zlato lisico v Mariboru za preizkušnji v veleslalomu in slalomu znašata vsaka po 35.000 evrov. Za zmagovalca superveleslalom Petelinjega grebena je pripravljenih 56.000 evrov. Tudi zmagovalec superveleslaloma v Schladmingu bo dobil več kot na drugih tekmah in sicer 61.000 evrov. Za pokal Hahnenkamm v Kitzbühlu, kjer bo tekmovala moška karavana, bodo za zmagovalca za najbolj cenjene smukaške in slalomske preizkušnje odšteli 84.360 švicarskih frankov. To sta največja in hkrati tudi rekordna zneska.

ŽENSKA KARAVANA

Največja nagrada v ženski karavani, ki je ocenjena na 75.000 evrov bo dobila zmagovalka na slalomu v Flachauu. Tudi za drugo stopničko, bo srečnica dobila 35.000 evrov, kar je denimo več kot znaša nagrada za prvo mesto v Cortini d’Ampezzo. Na prizorišču v Dolomitih bodo podelili za zmago v smuku 33.000 evrov.

NAJBOGATEJŠA V MINULI SEZONI

V sezoni 2017/18 je največ nagrad dobila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je vsega skupaj zaslužila več kot pol milijona evrov, natančno 620.000 evrov v bruto znesku. Približal se ji je Avstrijec Marcel Hirscher, ki je pridobil 590.000 evrov bruto. Ob sta osvojila največ zmag in dominirala na vrhu skupnih seštevkov. Tako ameriška zvezdnica kot Marcel pa sta tudi v igri za velika kristalna globusa tudi konec sezone 2018/19.

Avtor: Edisa Abdič