Val Gardena: Po 643 dneh nova zmaga Ilke Štuhec!

Po skoraj dveletni odsotnosti in potem, ko je izpustila celotno lansko tekmovalno sezono se je Ilka Štuhec znova povzpela na najvišjo stopničko. To ji je uspelo na smukaški preizkušnji v italijanski Val Gardeni.


Eno leto, devet mesec in tri dni. Toliko je minilo od zadnje smukaške zmage in zadnje zmage nasploh, Mariborčanke v svetovnem pokalu. Pisal se je 15. marec, 2017, ko je Štuhčeva dosegla zmago v Aspnu, nato pa se je poškodovala tik pred začetkom sezone 2017/2018.

Osma karierna zmaga je za Ilko Štuhec prišla ob pravem času, saj je formo po svoji vrnitvi, odlično stopnjevala že v Lake Louisu, v Val Gardeni pa je postavila piko na i. Smukaška svetovna prvakinja iz St. Moritza je že nekaj metrov po štartu pokazala, da ima odlično pripravljene in hitre smuči, saj je prednost gradila od samega začetka. V cilj je prismučala s časom 1:22,81 in kar za 51 stotink sekunde prehitela Avstrijko Ramono Siebenhofer.

Na stopničke se je kasneje uvrstila še Italijanka Nicol Delago, ki se je slovenski smučarki najbolj približala, zgolj na 14 stotink sekunde. Tretje mesto je pripadlo Siebenhoferjevi. S svojim nastopom je opravila tudi Nicole Schmidhofer, dvakratna zmagovalka smuka v Lake Louisu, ki pa tokrat ni konkurirala za sam vrh in se uvrstila na 10. mesto.

Z osmo zmago v svetovnem pokalu se je Ilka Štuhec izenačila z Bojanom Križajem, ki ima prav tako osem zmag.

Avtor: Timotej Prosenc