V zvezi s Planico krožijo neverodostojne informacije

"Planica je vseslovenski dogodek," poudarja dr. Franci Petek

Organizatorji marčevskega svetovnega prvenstva v poletih pojasnjujejo, da priprave na velik dogodek tečejo nemoteno. V javnosti so se pojavile določene neverodostojne informacije, ki ne odražajo realnega stanja.


“Spoštovani predstavnki medijev, ker se v javnosti pojavljajo različna ugibanja in vprašanja v zvezi z organizacijo SP v poletih, ki bo od 19.-22. marca v Planici, vas obveščam, da boste z moje strani vsak dan dobili uradno informacijo o poteku priprav in morebitnih novih dogodkih. Vse ostale informacije, ki krožijo niso verodostojne in ne odražajo stanja, ki je v tem trenutku naravnano k izvajanju vseh aktivnosti na področju organizacije tega velikega dogodka,” je v izjavi za javnost zapisal tiskovni predstavnik Smučarske zveze Slovenije, Tomi Trbovc.

“Kot smo že večkrat poudarili priprave tečejo nemoteno in brez posebnosti. Med tem tečejo tudi priprave na preventivne ukrepe za obiskovalce. Prav tako smo v stalni zvezi z vsemi organi v Republiki Sloveniji. V stalnem stiku smo tudi z vodstvom Mednarodne smučarske zveze in spremljamo razvoj dogodkov v Evropi. V Planici smo že začeli s postavljanjem tribun za obiskovalce. V naslednjih dneh pričakujemo tudi nekaj centimetrov novega snega, kar bo kuliso v dolini pod Poncami naredilo spet izjemno,” je dodal Trbovc.