V ŽIVO: Bo Klinčeva ponovila bleščeče predstavo s treninga?

Smučarke skakalke so že zbrane v Klingenthalu, kjer jih danes čaka zadnja tekma svetovnega pokala v tem koledarskem letu. Prvi slovenski adut bo Ema Klinec.


Ker se je v Klingenthalu zbralo le 39 skakalk, so organizatorji odpovedali današnje kvalifikacije, dekleta so tako opravila le s tremi skoki za trening. Blestela je predvsem Ema Klinec, ki je v drugi seriji skočila kar 140 metrov, kar je bila druga daljava dneva.

V tretji seriji je bila s 142.5 metri daljša le neuradna svetovna rekorderka, Daniela Iraschko-Stolz. Prvo serijo je s 134 metri dobila Avstrijka Chiara Hölzl. Klinčeva je bila tudi v preostalih serijah med najboljšimi. V prvi je ob zelo slabih pogojih skočila 121 metrov, kar je bila četrta ocena, v tretji pa 123.5 metrov, kar je bila tretja ocena.

Dobre tudi ostale Slovenke

Zelo dobro je skakala tudi Nika Križnar. V prvi seriji je skočila 127.5 metrov, kar je bila tretja ocena, v drugi pol metra manj, kar je bila sedma ocena, v tretji pa 131 metrov v dobrih pogojih, to pa je bila četrta ocena serije. Urša Bogataj je bila najboljša v drugi seriji s 128 metri in 8. oceno, Špela Rogelj v prvi, ko je s 133 metri imela 9. oceno, Katra Komar je v tretji seriji s 124 metri imela 16. oceno, Jerneja Brecl pa je bila prav tako najboljša v tretji seriji, ko je skočila 116.5 metrov, imela pa je 24. oceno med 39 skakalkami.

Tekma bo na sporedu danes ob 11.45 uri.

ŽENSKI SKOKI V ŽIVO