V vodstvu presenetljivo Francoz, Hadalin bo napadal deseterico!

Wengen po klasičnem sobotnem smuku gosti danes še tradicionalni slalom. Prvi favorit sedmega slaloma sezone Marcel Hirscher s prvo vožnjo ni opravil kot na prejšnjih slalomih, v vodstvu pa je presenetljivo Francoz Noel. Štefan Hadalin pa je z prvo vožnjo opravil dobro in bo napadal prvo deseterico v finalni vožnji.


Prvi favorit slalomske preizkušnje v Wengnu, Avstrijec Marcel Hirscher, se je na progo podal kot zadnji iz prve jakostne skupine. A se mu vožnja ni iztekla po željah, saj za presenetljivo vodilnim Francozom Clementom Noelom zaostal za 0,91 sekunde ter pristal na 5. mestu po prvi vožnji skupaj z rojakom Mattom. Na drugem mestu za Francozom je z zaostankom 0,42 sekunde pristal Avstrijec Manuel Feller, ki je štartal takoj za Hirscherjem, na tretjem je Norvežan Henrik Kristoffersen z zaostankom 0,72 sekunde na četrtem mestu pred Hirscherjem pa je še en Francoz in to je Alexis Pinturalt.

Na tekmi sta pa tudi dva Slovenca. Na prvega smo morali počakati do štartne številke 23, ko se je iz štartne hišice podal Štefan Hadalin. Hadalin se je na progo podal odlično in pri drugem vmesnem merjenju času imel 4. čas, nato pa se mu je prigodila napaka in je izgubil veliko dragocenega časa in ob prihodu v cilj pristal na 11. mestu z zaostankom 1,25 sekunde za Avstrijcem. Drugi slovenski predstavnik Jakob Špik se bo na progo podal kot 68. po vrsti.

Finalna vožnja v Wengnu se bo začela ob 13.15.