V Tivoliju padel lanski prvak

Olimpija nadaljuje svoj zmagoviti pohod v Alpski ligi. Pred derbijem so uspešno odpravili še branilca naslova, Asiago in se s tem zavihteli na skupno 3. mesto.


Asiagu v tej sezoni slovenski klubi očitno ne ležijo. Po tem, ko so do sedaj edinkrat pokleknili pred Jeseničani, jim je prvi poraz po rednem delu srečanja zadala ljubljanska Olimpija. Pred domačim občinstvom so italijanskemu klubu nasuli 6 golov, ob tem prejeli le 2 in tako mirno pričakujejo sobotni derbi v Podmežakli.

V tekmo so sicer bolje krenili hokejisti Asiaga, Žan Us je klonil v 8. minuti. Nato pa so sledile minute Olimpije, ki jim je pripadla celotna druga tretjina. Zabili so David Planko, Kristjan Čepon, Žan Jezovšek in Miha Zajc. Zmedel jih ni niti zadetek gostov za 4-2, hitro so se pobrali in dosegli še dva gola, prek Jezovška in Mušiča.

Srečanje je sicer minilo tudi v znamenju akcije Rožnati oktober, ki obeležuje svetovni mesec boja proti raku na dojki. Hokejska evforija v Ljubljani je vse ob dobrih rezultatih vse večja, tako da tekma proti železarjem vsekakor prihaja ob pravem času.

FOTO: https://www.facebook.com/273237746177761/posts/1119914478176746/

AVTOR: Timotej Prosenc