V središču pozornosti Štuhčeva, Kranjec in Hadalin

Prihajajoči konec tedna bodo oči smučarske javnosti uprte v nemški Garmisch – Partenkirchen, kjer bodo na južnem bavarskem nastopile ˝hitrašice˝ ter v francoski Chamonix, v Savojskih Alpah bodo smučali ˝tehničarji˝.  Slovenske barve bodo v Nemčiji in Franciji zastopali Ilka Štuhec, Žan Kranjec in Štefan Hadalin.


Dekleta, ki tekmujejo v hitrih disciplinah so se iz olimpijskega Sočija preselile v Garmisch – Partenkirchen, kjer bosta v soboto (8.2.) in nedeljo (9.2.) na sporedu smuk in superveleslalom za svetovni pokal. Ilka Štuhec, edina slovenska predstavnica na vikendu hitrih disciplin, bi danes že morala opraviti s prvim uradnim smukaškim treningom a je bil le-ta odpovedan, saj organizatorji še sanirajo posledice neurja, ki je tu divjalo pred dvema dnevoma.

˝Veter je izruval praktično vse stebre zaščitnih mrež, zapadlo je tudi do 40 centimetrov novega snega, tako da se organizatorji trudijo z urejanjem in utrjevanjem proge. Srednji del so danes polivali tudi z vodo. Vremenska napoved je obetavna (sonce in mraz), tako da trening jutri zagotovo bo, obetata pa se nam tudi lepi tekmi v dobrih in enakovrednih pogojih za nastopajoče smučarke, ˝nam je danes iz Garmisch – Partenkirchna spročil Aleš Sopotnik iz ekipe naše Ilke, ki je bila lani na tem prizorišču v smuku peta (zmagala je Avstrijka Stephanie Venier ), v superveleslalomu pa dvaindvajseta (zmagala je Avstrijka Nicole Schmidhofer).

Kranjec in Hadalin v Franciji

Moški del svetovnega pokala se je iz južne Bavarske preselil v francoske Savojske Alpe. Tam bosta (Chamonix) na sobotnem (8.2.) slalomu in nedeljskem (9.2.) paralelnem veleslalomu nastopila tudi naša asa Štefan Hadalin in Žan Kranjec, ki sta se preteklo nedeljo izkazala v nemškem Garmisch- Partenkirchnu.

SPORED, ženske (Garmisch – Partenkirchen):

Sobota, 8.2.2020, smuk (11:30)
Nedelja, 9.2.2020, superveleslalom (11:15)

SPORED, moški (Chamonix in Saalbach):

Sobota, 8.2.2020, slalom (10:00, prva vožnja; 13:00, druga vožnja)
Nedelja, 9.2.2020, paralelni veleslalom (9:30, kvalifikacije; 13:15, finale)