V slovenskem taboru so pričakovali več: Zadovoljni le z obema skokoma Prevca

Po nastopih na veliki napravi na svetovnem prvenstvu v Seefeldu, je v slovenski reprezentanci sledila refleksija. Najboljšo uvrstitev na posamični tekmi je z desetim mestom dosegel Timi Zajc, na moštveni preizkušnji pa so naši skakalci zasedli šesto mesto. Bergisel torej Sloveniji ni prinesel želenega in napovedanega boja za stopničke, opazen pa je tudi velik razkorak med varovanci Gorazda Bertonclja in tistimi najboljšimi.


Gorazd Bertoncelj je najprej pokomentiral rezultate posamične tekme, ki ga navdaja z večjim optimizmom. “Z nastopi fantov na posamični tekmi smo zadovoljni. Niso bili vrhunski, a je vseeno deseto mesto Timija Zajca glede na njegove težave na treningih zelo dober rezultat. Tudi Peter Prevc je uspešno prestal svoj nastop in dosegel solidno 16. mesto, počasi stopnjuje svojo pripravljenost. Tudi Žiga Jelar je obakrat opravil soliden skok in s tem smo zadovoljni,” je povedal Bertoncelj. Timi Zajc je sicer pred svetovnim prvenstvom napovedal boj za kolajne, vendar je najmlajši član ekipe, tudi z desetim mestom nekako upravičil pričakovanja. Slovenska javnost je večji preboj pričakovala tudi od drugih članov ekipe.

Manj zadovoljen je slovenski trener z razpletom ekipne tekme. V oči bode zlasti padec moštvene forme na velikih tekmovanjih, kar se je Slovencem v preteklosti že dogajalo. Še dober teden pred svetovnim prvenstvom so namreč naši skakalci v Willingenu, na ekipni tekmi, osvojili tretje mesto. “Seveda pa z ekipno tekmo, z včerajšnjimi nastopi fantov, ki so zasedli pričakovano šesto mesto, ne moremo biti v celoti zadovoljni. Od osmih skokov smo zadovoljni le z dvema, z obema Prevca, tako da nam ni uspelo presenetiti. Če bi fantje skakali tako, kot znajo, bi bil rezultat lahko precej boljši,” je včeraj razmišljal Bertoncelj.

Posamična tekma na mali skakalnici moške čaka v petek, dan kasneje pa bo na sporedu še ekipna tekma.

Avtor: Timotej Prosenc