V Latviji postaviti temelje za vrhunca sezone

Uvodni dnevi novembra so čas, ko se na prvem reprezentančnem zboru v sezoni sestane tudi moška članska izbrana vrsta. Slovenski risi se bodo tako v ponedeljek popoldne zbrali v svoji tradicionalni bazi na Bledu, konec prihodnjega tedna pa jih v latvijskem obmorskem mestu Liepaja čaka nastop na mednarodnem turnirju iz niza Euro Ice Hockey Challenge.


Strokovni štab reprezentance pod vodstvom selektorja Matjaža Kopitarja je za prva dva dneva reprezentančne akcije predvidel tri skupne treninge na ledu. V sredo se bo slovenska hokejska karavana selila na sever Evrope, kjer bodo ob prihodu opravili še en trening, preden bodo prekrižali palice z beloruskimi, francoskimi in latvijskimi hokejisti.

Omenjeni turnir je še zadnji v sklopu štiriletnega dogovora krovnih hokejskih organizacij Belorusije, Francije, Latvije in Slovenije, sklenjenega junija 2016.

Slovenske tekme na turnirju Euro Ice Hockey Challenge v Latviji:

Četrtek, 7. november 2019
19.30 Latvija – Slovenija

Petek, 8. november 2019
15.30 Belorusija – Slovenija

Sobota, 9. november 2019
13.30 Slovenija – Francija

* vsi časi so lokalni (Ljubljana + 1 ura)

Priprava za Jesenice in Ljubljano

Tokratna reprezentančna akcija bo za nov strokovni štab dobrodošla priprava na olimpijske predkvalifikacije Skupine G, ki jih bodo februarja prihodnje leto gostile Jesenice. Na njih bodo slovenski hokejisti merili moči z Japonsko, Litvo ter najslabše rangirano reprezentanco iz predkvalifikacij (skupine K, L ali M).

Vrhunec reprezentančne sezone pa bo domače svetovno prvenstvo Divizije I-A konec aprila v Ljubljani, na katerem se bo Slovenija za vrnitev med elito borila z izbranimi vrstami Avstrije, Francije, Južne Koreje, Madžarske in Romunije.

Vir: Hokejska zveza Slovenije