V Kitzbühlu presenečenje na vrhu!

V Kitzbühlu je danes na sporedu sedma moška slalomska preizkušnja te sezone. Prvi favorit za zmago, Avstrijec Marcel Hirscher, se na progi ni najbolje znašel in zaostal kar precej za vodilnimi, pogumno pa je nastopil tudi prvi Slovenec na štartu, Štefan Hadalin, ki je po napaki pred zadnjim merjenjem časa v cilj pripeljal kot deseti.


V Kitzbühlu v močnem sneženju in ob slabi vidljivosti se je na poledeneli progi najbolje znašel Švicar Ramon Zenhaeusern, ki si je zagotovil 0,12  sekunde prednosti pred trenutno drugouvrščenim Francozom Clementom Noelom in 0,17 sekunde pred tretjim Alexisom Pinturaultom. Proga, ki je bila danes postavljena pa je povzročila veliko preglavic predvsem favoritom, saj sta prva dva favorita Norvežan Henrik Kristoffersen in vodilnim slalomistom zadnjega obdobja Marcel Hirscher, po prvi vožnji nabrala kar velik zaostanek za vodilnim Švicarjem. Hirscher je tako po prvi vožnji pristal na zanj skromnem 9. mestu z zaostankom 0,88 sekunde, medtem, ko je Norvežan pristal na 11. mestu z zaostankom 0,92 sekunde.

Prvi od treh Slovencev na štartu Štefan Hadalin se je pogumno spopadel s progo. Pri drugem merjenju vmesnega časa mu je kazalo odlično, saj je imel 24-letni Vrhničan odličen tretji vmesni čas, nato pa je napravil napako in si nabral nekaj zaostanka za Švicarjem. Po prvi vožnji tako zaseda 12. mesto z zaostankom 1,47 sekunde in bo v finalni vožnji napadal uvrstitev med 10 najboljših. V finale pa se je uvrstil še en Slovenec in to je Žan Kranjec, ki je z visoko štartno številko uspel prismučati na 25. mesto z zaostankom 2,19 sekunde. Medtem pa je zadnji izmed Slovencev Jakob Špik naredil na progi napako in odstopil.

Finalna vožnja se bo začela ob 12.30.