V finalu še enkrat več Jesenice in Olimpija

Hokejisti SIJ Acroni Jesenice in SŽ Olimpija so finalisti Pokala slovenije. Slednji so v dvorani Zlato polje v Kranju s 4:2 strli domačo ekipo Triglava, Železarji pa so z 2:0 slavili proti Slaviji.


Ljubljančani so na uvodnem srečanju dneva povedli v 17. minuti z bekhendom Gregorja Koblarja, ki je z bližine premagal vratarja Maja Pelka. Drugo tretjino so sanjsko odprli Kranjčani in že v prvi minuti po strelu Anžeta Terlikarja izenačili izzid. Le dve minuti kasneje so izkoristili še premoč na ledu, Mihael Potočnik je z modre črte Triglav povedel v vodstvo. A tako hitro kot so povedli, so se znašli v zaostanku. Zmaji so v treh minutah dosegli prav toliko zadetkov, dvakrat je bil uspešen Aljaž Chvatal, enkrat pa Miha Zajc. Zadnja dva gola je Olimpija dosegla celo z igralcem manj. Zaključna tretjina z zadetki ni postregla in ostalo je pri 4:2 za Ljubljančane.

Slavija Namučila Jesenice

Zvečer so Jeseničani težje od pričakovanj opravili z Založani. Klub iz Zaloga, ki prvič nastopa s člani se je dobro upiral favoritom in v prvih dvajsetih minutah zadetka nismo videli. Levji delež so Jesenice opravile v drugi tretjini. Državni prvaki so povedli ob številčni premoči po zadetku Tadeja Čemažarja, sedem minut kasneje pa vodstvo po zaslugi Nejca Stojana še podvojile. Železarji potem niso več zadeli in ostalo je pri 2:0.

 

Avtor: N. D.
Foto: HDD Jesenice FB