V dvoboju prve in zadnje ekipe, uspešnejši Los Angeles Kings

Anže Kopitar verjame v uspešno sezono LA Kings

Po zbirki porazov, so Kralji tokrat na domačem ledu vpisali prestižno zmago proti vodilnemu moštvu Zahodne Konference. Winnipeg Jets so že pri 46 točkah in 22 zmagah, po dosedanjem izkupičku jih v ligi NHL prekašajo edino le Tampa Bay Lightning, ki imajo kar 26 zmag. Jetsi pa so se na gostovanju v Staples Centru opekli, pri čemer je vlogo odigral tudi Anže Kopitar.


Obračun je glede na dosedanje rezultate spominjal na dvoboj Davida in Goljata, vendar so Kralji prek zadetka Austina Wagnerja hitro pokazali, da Winnipega ne čaka lahka naloga. Gostje so uspeli izenačiti na začetku druge tretjine, ko je bil uspešen Mathieu Perreault, takrat pa je na odgovornost prevzel kapetan iz Hrušice.

Anže Kopitar je najprej nakazal strel proti vratom, s čemer je iz igre vrgel obrambo gostujočega moštva, nato pa je plošček podal do Drewa Doughtyja, ta pa je našel Alexa Iafalloja, ki je zadel za novo vodstvo Kraljev. Proti koncu druge tretjine je bil še enkrat uspešen Wagner in povišal na 3-1, s čimer je Kraljem prinesel možnost sproščenejšega nadaljevanja srečanja. Proti koncu tekme je končni rezultat, 4-1 postavil Nate Thompson.

Pri zmagi Los Angeles se je izkazal tudi Jonathan Quick z 27 obrambami. Soigralca med vratnicama je pohvalil tudi Drew Doughty, ki je bil v zadnjem času, ob slabih predstavah, prvi kritik svojega moštva. »Ne le, da smo dobro igrali v obrambi in, da je Quickie branil odlično, mislim da smo bili dobro postavljeni na celotni ledeni ploskvi. Tekmo smo nadzorovali od začetka do konca.«

Zmaga proti vodilnemu moštvu konference Kraljev še ne dviguje z zadnjega mesta. Novo priložnost za dober rezultat bodo imeli v soboto zvečer, proti ekipi San Jose Sharks.

Avtor: Timotej Prosenc