Uspešen zadnji snežni trening v letu

Slovenski alpski deskarji so prednovoletni tekmovalni premor izkoristili za trening na italijanskem Kornplatzu. Štiridnevnih skupnih mini priprav (od 27. do 30.12.) pred januarskimi tekmami so se na Južnem Tirolskem udeležili Žan Košir, Rok Marguč, Tim Mastnak in Jernej Glavan.


˝Zadovoljen sem. Za nami je zelo kakovosten trening v res dobrih pogojih. Gostitelji so se izkazali, vse skupaj je potekalo brez težav, razmere za delo so bile odlične. Seveda je bilo v božično – novoletnem obdobju težko najti ustrezne ˝last minute˝ namestitve, a smo se znašli. Večji del ekipe je v Italijo namreč pripotoval z avtodomi. Vzdušje je dobro, ˝camper´s life˝ nam ustreza, ˝ je bil po zadnjem snežnem treningu v koledarskem letu zaradi dobro opravljenega dela zadovoljen trener Izidor Šušteršič, ki je v Italiji delal z Žanom KoširjemRokom MargučemTimom Mastnakom in Jernejem GlavanomGloria Kotnik pa se ni odločila za ponoven skok v Dolomite.

Trenirala tudi B ekipa

Zadnje dni v letu so za dober trening izkoristili tudi preostali člani B ekipe (Sara GoltesČrt ikovic in Gal Leskovar), ki so s trenerjem Sebastjanom Webrom deskali na avstrijskem Mölltalu. ˝Upam, da bomo takoj po novem letu že lahko, tudi med vratci, trenirali na progi Jasa, na domači Rogli. Z odpovedjo tekem v Lackenhofu imamo lepo priložnost za trening na progi, kjer bo nato 18. januarja tudi tekma. Da bo le vreme tisto pravo zimsko in temperature dovolj nizke, …  ˝ pa je ena izmed novoletnih želja našega trenerja.

Nadaljevanje v Švici

Svetovni pokal v alpskem deskanju na snegu bi se po novem letu (5. in 6.1.) moral nadaljevati s klasičnim in ekipnim paralelnim veleslalomom v avstrijskem Lackenhofu,  a so tekmi zaradi pretoplega vremena organizatorji že odpovedali. Deskarji alpskega sloga bodo tako leta 2020 v svetovnem pokalu prvič nastopili šele 11. januarja, ko bo v švicarskem Scuolu na sporedu paralelni veleslalom. Pred domačim vrhuncem sezone na Rogli (18.1.) sledita še tekmi (paralelni slalom in ekipni paralelni slalom) v avstrijskem Bad Gasteinu (14. in 15.1).

Rogla bo nared

Izkušena ekipa organizatorjev domače tekme z generalnim sekretarjem organizacijskega komiteja Alešem Slaparjem na čelu zatrjuje, da priprave na domačo tekmo zaenkrat potekajo nemoteno in da tekma ni pod vprašajem. 18. januarja si torej na progi Jasa na Rogli lahko obetamo nov deskarski spektakel.

Vir: Smučarska zveza Slovenije