Uspešen turnir za mlade hokejiste. Padli Italija in Poljska.

V tem tednu so člani slovenske hokejske reprezentance do 20 let opravili prve priprave nove sezone, v sklopu katerih so odigrali prijateljski tekmi z Italijo in Poljsko. Turnir je gostila jeseniška dvorana Podmežakla, obe tekmi pa so naši hokejisti dobili. Od Italijanov so bili v četrtek boljši z rezultatom 4:1,  v soboto pa so s 3:1 ugnali še Poljsko.


Naši mladi upi se že pospešeno pripravljajo na letošnji vrhunec sezone, svetovno prvenstvo Divizije I-B, ki bo na Poljskem. Na prenovljenem jeseniškem ledu so se pod vodstvom novega strokovnega štaba zbrali že v ponedeljek. Prvič je vlogo glavnega trenerja opravljal Aleš Burnik, ki je do sedaj deloval kot pomočnik v članski reprezentanci. Za njegova asistenta je Hokejska zveza Slovenije imenovala Lovra Bajca in nekdanjega reprezentančnega vratarja Andreja Hočevarja.

Na četrtkovi prijateljski tekmi smo bili priča uspešnemu začetku slovenske ekipe. Ob zmagi nad Italijani so mrežo zatresli Jaka Sodja, Patrik Tišlar in dvakrat Erik Svetina, ter tako zagotovili rezultat 4:1 za domače. Tudi drugo tekmo proti Poljski so dokaj suvereno dobili Slovenci, saj so zadetek več dosegli, tako v prvi, kot tudi v drugi tretjini. Pri rezultatu 3:1 so se med strelce vpisali Anej Kujavec, Rok Kapel in Aljaž Predan.

Turnir na Jesenicah, je zgolj prvi del priprav na svetovno prvenstvo. Med 7. in 10. novembrom bodo mladi Risi sodelovali na mednarodnem turnirju v Budimpešti, v decembru pa sledi še zaključni del priprav. Naša reprezentanca, v kateri je sicer največ članov ekipe HK Mladi Jesenice, se bo decembra potegovali za preboj v Divizijo I-A.

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto: hokej.si