Urbas in Verlič polovično uspešna na Otoku

Na vrata trka nova hokejska sezona, naši hokejisti, ki igrajo izven meja Slovenije, pa se pospešeno uigravajo na pripravljalnih tekmah.


Jan Urbas in Miha Verlič sta se s svojim Bremerhavnom udeležila turnirja v Veliki Britaniji. Čeprav Britance včasih označujemo za hokejske eksote, pa imajo te dokaj bogato hokejsko zgodovino. V zadnjem času se zdi, da je ta šport pri njih v vzponu, konec koncev so se po dolgih letih vrnili med elito. Očitno so bili podobnega mnenja tudi pri Bremerhavnu.
Na sobotni tekmi so s 3-0 ugnali Glasgow Clan, vendar z 2-1 izgubili proti Nottingham Panthersom. Edini zadetek Verliča tako ni bil dovolj za uspeh Nemcev.

Zelo uspešni so bili tudi pri Muršakovem Bernu. Na močnem turnirju Red Bull Salute v Garmischu so ugnali tako Red Bull Salzburg, kot tudi Red Bull München. Slovenski napadalec je proti Münchenu prispeval podajo.

Nekoliko slabše vtise je isti turnir pustil Blažu Gregorcu, ki je s svojo Sparto izgubil obe tekmi, med strelce pa se ni vpisal.

Na memorialnem turnirju Pavla Zabojnika sta palice prekrižala Gradec Kena Ograjenška in Košice Klemna Pretnarja. Po napetem obračunu  se je z rezultatom 6-4 veselil slednji.

Slovenski vratar Matija Pintarič ima za sabo težke tekme v Švici. S svojim Rouenom, ki je francoski prvak, so na turnirju zabeležili dva poraza in eno zmago. Še bolj slovenski je bil obračun še dveh francoskih ekipi, Lyona ( Mitja Šivic, trener, Rok Stojanovič in Jaka Ankerst) in Grenobla (Edo Terglav, trener, Boštjan Goličič in Aleksandar Magovac). S 3:2 je slavil Grenobel.

Sabahudina Kovačevića in Matica Podlipnika tokrat ni bilo v kadru češkega Karlovy Varyja, ki je izgubil proti slovaškemu Dukli Trenčiču. Oba Slovenca bo mogoče spremljati ta konec tedna na blejskem turnirju.

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto: Fischtown Pinguins