Udeleženec Olimpijskih iger podpisal za Olimpijo

 


Igralski kader HK SŽ Olimpije je močnejši za še enega veterana. 36-letni Jeseničan Aleš Kranjc je podpisal sodelovanje s klubom iz pod Rožnika, kateremu bo pomagal predvsem s svojimi številnimi klubskimi in reprezentančnimi izkušnjami.

Kranjc, ki je bil nazadnje član Eispiraten Crimmitschau, v drugi nemški ligi, je sicer otrok Olimpijinega večnega rivala HDD Sij Acroni Jesenice. V sezoni 2008/09 je pri Jesenicah zbral kar 36 točk, kar je njegova najuspešnejša sezona v članski karieri.

Za slovensko reprezentanco je odigral na kar 13. svetovnih prvenstvih, češnja na vrhu torte pa je bil nastop na Olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014, kjer je Slovenija z uspešnimi nastopi prispela vse do četrtfinala.

Kranjc ima bogate izkušnje tako iz lige Ebel, kot tudi lige AHL, znan, pa je tudi po svoji močnih strelih z modre linije. Nazadnje je za slovensko reprezentanco zaigral letos na prvenstvu I. divizije v Budimpešti.

Spomnimo, da so v tem poletju Ljubljančani že podpisali pogodbo s še enim dolgoletnim reprezentantom, Alešem Mušičem. Ta naj bi skupaj s Krajncem nudil prepotrebne izkušnje mlajšim članom Olimpijine zasedbe. HK SŽ Olimpija z nastopanjem v ligi AHL pričenja 15. septembra.

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto: HK SŽ Olimpija FB