Ubijalski začetek Spenglerjevega pokala

V Davosu se je včeraj začel tradicionalni Spenglerjev pokal, na katerem sodelujejo le povabljeni klubi. 92. izvedbo bodo odprli hokejisti češkega elitnoligaša Trinca in KHL-ovec Metallurg Magnitogorsk. Z 2:1 so po kazenskih strelih slavili Rusi, tesno pa je bilo tudi na večerni tekmi, kjer so gostitelji Dvosa z 1:2 izgubili z branilko naslova Kanado. Ta zadnja tri leta naslova še ni izpustila iz rok.


Za naslov se bori šest ekip, ki so razdeljene v dve skupini, imenovani Cattini in Torriani. Skupini sta poimenovani po udarni švicarski napadalni trojki Richard Torriani – Bibi, Hans Cattini – Joe in Ferdinand Cattini – Pic, ki je v 30-tih in 40-tih letih preteklega stoletja veljala za strah in trepet hokejskega sveta.

Prvouvrščeni ekipi se uvrstita neposredno v polfinale, za preostali polfinalni mesti pa se borijo preostale ekipe. Ker gre za prestižno tekmovanje, so organizatorji dopustili, da se moštva za tekmovanje nekoliko okrepijo. Tako lahko poleg zasedbe, ki je registrirana v domačem prvenstvu, vsaka ekipa pripelje še štiri dodatne igralce in enega vratarja.

V skupini Cattini so Davos, reprezentanca Kanade in nemški prvoligaš Thomas Sabo Ice Tigers, v Torriani pa Trinec, Metallurg Magnitogorsk in finski prvoligaš KalPa.

Avtor: Nel Daugul