Tudi Olimpija z okrepitvijo? Pešut znova na ljubljanskem ledu.

Če je pred dnevi na plan prišla novica o spremembi v trenerskem štabu na Jesenicah, kjer je glavni trener postal Marcel Rodman, pa bodo očitno tudi Ljubljančani v tem kratkem premogu okrepili svoj kader. V Tivoliju je namreč na preizkušnji Žiga Pešut.


Stari znanec zelenega drega je za Olimpijo že igral med leti 2013 in 2017, nato pa se je odločil srečo preizkusiti v nemški drugi ligi, pri tamkajšnjih Bayeruth Tigers. V Nemčiji se Pešut sicer ni naigral. Po devetih odigranih tekmah in petih osvojenih točkah je namreč pogodbo s klubom prekinil že oktobra. Nato je staknil še poškodbo in od takrat ni več odigral hokejske tekme. Posledično so Zmaji previdni in dolgoročnega sodelovanja ne želijo podpisat dokler Pešut ne opravi preizkušnje.

26-letni hokejist rojen v Mariboru je pozdravil svojo pridružitev stari-novi ekipi: “Vesel sem, da treniram s to ekipo, da sem na preizkušnji pri Olimpiji. Verjamem, da se bomo dobro ujeli in da bom ekipi lahko pomagal tudi v nadaljevanju sezone.”

Olimpijo po krajšem obdobju neigranja sicer čaka izjemno težak razpored. 19. decembra jim bo v Tivoliju nasproti stala druga ekipa Salzburga. Še pred tem bodo gostovali v Mariboru, v sklopu državnega prvenstva.

Težak razpored tudi Jesenicam

Tudi Gorenjce po predahu čaka vse prej kot lahka naloga. Najprej bodo v ponedeljek gostili Triglav, nato pa v Podmežaklo prihaja tudi lanski finalist in aktualni podprvak Alpske lige, Ritten. Marcel Rodman se bo na teh dveh preizkušnjah tako prvič predstavil v vlogi novega trenerja Jesenice.

Vse omenjene tekme pa bodo le uvod v peti letošnji večni derbi, ki bo na sporedu 22. decembra, ob 17.30 v Tivoliju. Ljubljančani so letos dobili vse medsebojne obračune, sedaj pa ima Rodman priložnost, da vendarle prekine uspešen niz večnih rivalov.

 

Avtor: Timotej Prosenc