Tudi na drugi tekmi poraz Risov

Danes je Slovenska hokejska reprezentanca odigrala težko srečanje na pripravljalnem turnirju v Minsku proti domačinom, Belorusom. Pomlajeni Risi so sicer prikazali borbno predstavo, kar pa na koncu vseeno ni bilo dovolj proti favorizirani domači ekipi. Končni rezultat je bil identičen kot pri porazu na prvi tekmi, 4-1.


Samo srečanje se je za Slovenijo začelo po najslabšem možnem scenariju. Nasprotna ekipa je namreč že po 11 sekundah, praktično po prvem stiku s ploščkom prišla do hitrega vodstva. Kljub slabemu začetku pa so se Risi hitro vrnili v igro, po lepi individualni akciji je zadel Luka Bašič. V nadaljevanju prve tretjine so bili slovenski hokejisti precej enakovreden nasprotnik in so nekajkrat tudi zapretili nasprotnim vratom. Lepo priložnost je imel Andrej Hebar.

Pobudo so v drugi tretjini spet prevzeli Belorusi in še dvakrat poslali plošček za hrbet vratarja Luke Gračnarja, ki je sicer branil odlično. Na prvi tekmi Gračner ni igral, saj je med vratnicama stal Rok Stojanovič, po napovedih pa naj bi na jutrišnji tekmi proti Franciji igral Žan Us.

V zadnji tretjini zadeli še en gol, za končni rezultat. Poraz na tej tekmi za Slovenijo nima usodnega pomena, saj je bistvo tega turnirja predvsem uigravanje nekaterih mlajših igralcev. Selektor Ivo Jan je pomladitev reprezentance napovedal že takoj po prevzemu mandata, seveda pa se ta ne bo zgodila takoj. Za začetek mora Jan ugotoviti, kateri od mlajših Risov, bi mu lahko pomagali aprila, ko bo šlo v Kazahstanu zares v borbi za eno izmed dveh mest, ki vodita v elitno divizijo.

Jutri ob 13.30 bodo Slovenci odigrali svojo zadnjo tekmo turnirja in sicer proti Franciji.

Avtor: Timotej Prosenc