Tudi moški brez točk. Zmaga presenetljivo Franzu

Če so ženske danes tekmovale v veleslalomu, se moški smučarji prav tako nahajajo v Severni Ameriki, v Lake Louisu. Prizorišče v kanadski Alberti je gostilo smukaško tekmo, kje je slavil presenetljivi zmagovalec, Avstrijec Max Franz. Slovenski tekmovalci niso osvojili točk svetovnega pokala.


Ko je Max Franz s štartno številko 1, otvoril sploh prvo letošnjo smukaško tekmo, si je le malo kdo mislil da bo enka ob njegovem imenu zapisana tudi ob koncu preizkušnje. Franzov tekmovalni dosje namreč ni niti približno tako gosto zapolnjen z uspehi, kot to velja za nekatere njegove tekmovalne kolege, ki so na štartu čakali skupaj z njim. Na tem mestu velja omeniti predvsem Švicarja Beata Feuza, ki je bil v lanski sezoni najboljši posameznik v tej disciplini.

Franz je z odlično uvodno vožnjo dosegel čas 1:46,18, ki ga ni uspelo potolči nobenemu od tekmecev, še najbližje sta bila Italijana Christof Innerhofer in Dominik Paris, ki sta zaostala za 28, oziroma 54 stotink sekunde. Feuz je osvojil 6. mesto, s skoraj 7 desetinkami zaostanka. Za Franza je to šele druga zmaga v karier, prvo, prav tako smukaško je dosegel leta 2016 v Val Gardeni. Skupno so to njegove osme stopničke v svetovnem pokalu, ima pa tudi bronasto medaljo v smuku, iz svetovnega prvenstva v St. Moritzu, leta 2017.

Naši se niso proslavili

Slovenci se na prvi letošnji tekmi, ki je potekala v tej hitri disciplini niso izkazali. Podobno kot ženske v Killingtonu niso dosegli točk. Še najbližje uspehu je bil Martin Čater z 31. mestom, ki mu je do točk svetovnega pokala zmanjkalo pičlih 6 stotink sekunde. Boštjan Kline je osvojil 40. mesto, Klemen Kosi 48. in Miha Hrobat 60.

V nedeljo zvečer, ob 20.00 uri bo na isti lokaciji, na vrsti še superveleslalomska tekma.

Avtor: Timotej Prosenc