Trojna zmaga Slovenk!

Hrovat, Robnik, Bucik, Dvornik (foto: Smučarska zveza Slovenija)

Tina Robnik, Ana Bucik in Meta Hrovat so poskrbele za trojno slovensko zmago na tekmi pokala FIS v Folgariji. Izjemen uspeh so dopolnile Klara Livnk na 12., Neja Dvornik na 13. in Maruša Ferk na 17. mestu.


V svetovnem pokalu je bil ta konec tedna rezerviran za tekmovanje v hitrih disciplinah. Naša reprezentanca v tehničnih disciplinah pa tekmovalni ritem želi ohranjati z nastopanjem na tekmah FIS. Zato so so se vse naše najboljše danes udeleležile veleslaloma v italijanski Folgariji in prikazale izjemno smučanje.

Robnikova pred Bucikovo in Hrovatovo

Še posebej so izstopale Tina Robnik, Ana Bucik in Meta Hrovat, ki so močno ugnale konkurenco. Danes pa je bila najhitrejša Robnikova, ki je za 10 stotink prehitela Bucikovo, 16 stotink pa je zaostala Hrovatova. Naše tekmovalke so sicer po drugi vožnji malo obrnile vrstni red, saj je prvo progo najhitreje prevozila Bucikova, druga je bila Robnikova in tretja Hrovatova.

Lep ekipni uspeh

Izjemen uspeh so dopolnile Klara Livk, ki je postavila 12. čas tekmovanja, mlada Neja Dvornik se je uvrstila mesto za Livkovo, izkušena Maruša Ferk pa je bila 17. V Italiji je nastopila tudi Rebeka Oblak, ki pa je odstopila na drugi vožnji. Danes je v Folgariji na sporedu še en veleslalom za FIS pokal.