Trojna krona za Avstrijo

Marcel Hirscher je še tretjič zapored osvojil naslov svetovnega slalomskega prvaka in se z to zmago postavil ob bok legendarnemu Švedu Ingemarju Stenmarku. Avstrijsko veselje sta z drugim in tretjim mestom dopolnila Michael Matt in Marco Schwarz. Francoz Alexis Pinturault se je tokrat moral zadovoljiti s 4. mestom. Najboljši Slovenec, na zaključni tekmi letošnjega svetovnega prvenstva, je bil Žan Kranjec, ki je z drugim časom finalne vožnje, tekmo končal na 17. mestu.


Marcel Hirscher, ki je v teh dneh na Švedskem preboleval virozo, a kljub temu v petek osvojil naslov svetovnega podprvaka v veleslalomu, je danes še tretjič postal svetovni prvak v slalomu. Zlato je osvojil že pred dvema letoma v St. Moritzu in leta 2013 v Schladmingu. 29-letni avstrijski šampion se po virozi zdaj že počuti bolje. Danes je prvo postavitev na slalomu opravil imenitno. Smučal je v svojem ritmu in takrat, ko mu to uspe, prave konkurence nima. S pravo slalomsko poezijo je konkurenco pustil daleč zadaj. Na drugem mestu se mu je tokrat najbližje približal njegov rojak Michael Matt. Za popolno avstrijsko pravljico v Aareju pa je poskrbel Marco Schwarz, ki se je rojakoma pridružil na stopničkah in tako osvojil bron.

Slovenski tabor je imel na zadnji tekmi prvenstva višje cilje. Še zlasti so se apetiti povečali, ko je Štefan Hadalin osvojil svojo prvo kolajno na prvenstvih in to srebrnega sijaja. V klasičnem oziroma specialnem slalomu pa se je njegova pot do nove vrhunske uvrstitve končala že po nekaj zavojih, ko je zdrsnil in pristal v snegu, na boku. Sicer je nadaljeval z vožnjo, vendar je njegov končni zaostanek znašal 7,48 sekunde. Najboljši Slovenec je bil zato tokrat Žan Kranjec, ki je na zmehčani progi iztržil več kot Hadalin in pristal na 26. mestu, v drugi pa je napredoval vse do 17.mesta.