Timi zamenjal opremo, Domen ima rezerve, Anže se uči, Peter pa se grize zaradi napak

"Planica je vseslovenski dogodek," poudarja dr. Franci Petek

Slovenski smučarski skakalci so se po uspešnem koncu tedna v Nemčiji vrnili v domovino in pokomentirali svoje zadnje dosežke. S čim so zadovoljni in kaj jim krati spanec?


Gorazd Bertoncelj, glavni trener moške skakalne reprezentance: “Nedelja je bila v Titisee-Neustadtu za nas super dan. Stopničke Timija, šesto mesto Anžeta, tudi Domen je bil po prvi seriji zelo blizu, poskusni skok je bil tudi odličen. V finalu je imel kar veliko smole z vetrom, tudi skok ni bil idealen. Veliko smo pričakovali tudi od Petra, bil je četrti v kvalifikacijah. Malce napak, malce smole z vetrom in s čakanjem na vrhu naleta. V tem trenutku imamo štiri zelo močne fante, tega se zavedamo, tudi Cene je kot peti zelo močan. Ekipa za naprej ostaja nespremenjena.”

Timi Zajc: “Glavna razlika je bila v tem, da sem zamenjal smuči, tudi dres je drug. Skoki so šli na višji nivo in vse se je sestavilo. Za enkrat mislim, da še ne bo šlo čisto na vrh. Kakšno tekmo moram oddelati še na vrhunskem nivoju, priti mora konstantnost kot lani, nato pa bom lahko gledal višje.”

Domen Prevc: “Rezerve so v tehniki skoka. Razmere se ti morajo poklopiti. Narediti moram dva vrhunska skoka za stopničke. Vidimo, da ena majhna napaka pomeni, da si takoj zadaj. Če se še razmere malce ne poklopijo, tudi skoka ni nujno, da sta slabša, pa si že v ozadju. Vse se mora poklopiti, da pride vrhunski rezultat.”

Anže Lanišek: “Sezono sem vzel kot sezono učenja. To je stopnička za naprej, za naskok na še višja mesta. To je najboljša moja sezona, konstantnost je tu. To sem pričakoval od sebe.”

Peter Prevc: “Vsakič, ko misliš na eno stvar, da si jo popravil, se pojavi druga napaka, ki te začne gristi. Ta zadnji vikend ni bil ravno po pričakovanjih. Izgledalo je dobro, a rezultati niso pokazali tega. Pogovorili smo se in verjamem, da bo šlo spet bolje.”

Cene Prevc: “Želje so, da prideš med najboljše. Tudi sam sem bil presenečen, konkurenca je strnjena še bolj, kot sem mislil. V svetovnem pokalu je 30 skakalcev na zelo visokem nivoju, v celinskem pa jih je denimo deset takšnih.”