Timi Zajc naslednjo sezono cilja med »prvih pet«

V pravkar končani sezoni je bil najuspešnejši Slovenec Timi Zajc, najmlajši med slovenskimi orli. Na koncu je v skupnem seštevku svetovnega pokala osvojili deveto mesto. Zabeležil je eno zmago, zimo pa končal z 833 točkami. Mladi slovenski up, ki bo konec aprila dopolnil 19 let, pa se ne strinja, da je skozi sezono vlekel slovenski voz.

“Na to ne gledam tako. To, da sem vlekel voz je bolj podatek, ki ga dajo novinarji. Nisem čutil bremena zaradi tega. Treniram predvsem zase, skačem zase, na koncu lahko le ti rečeš, da si zmagal. Skoki so individualni šport, razen seveda, ko gre za ekipne tekme. Na posamični preizkušnji pa je le tvoj priimek,” je za Žurnal24 Zajc komentiral svojo vlogo v sezoni.


Skakalec iz Hramš je zadovoljen tudi s koncem sezone v Planici, kjer je nastopal dobro, navsezadnje tudi dvakrat presegel svoj osebni rekord. “Nastope v Planici bi preprosto ocenil s številko pet. Nimam kaj dodati. Mislim, da sem sebe in še marsikoga drugega presenetil s svojimi nastopi na letalnicah. “ Zadovoljen je tudi s celotno sezono: “Bilo je veliko lepih trenutkov, dobrih rezultatov, v dobri formi sem bil skoraj skozi celotno zimo. Za mano je vrhunska sezona. Pred začetkom sezone sicer nisem pričakoval takšnih dosežkov. Tudi s svetovnem prvenstvom nisem razočaran, drugi so nanj prišli boljše pripravljeni. Pravzaprav za SP nisem imel posebnih ciljev.”

Naslednjo zimo si Zajc želi biti še višje. »Če sem imel v tej sezoni za cilj, da se uvrstim v deseterico, potem si želim za naslednjo, da bi bil na vsaki tekmi vsaj med prvimi petimi, ali pa se boriti za zmagovalni oder. Ne smem nazadovati, meriti moram še na višje uvrstitve.«