Tim Mastnak osvojil mali kristalni globus

Tim Mastnak je najboljši slovenski deskar te zime. V švicarskem Scuolu je na zadnjem paralelnem veleslalomu sezone pristal na 6. mestu in si tako zagotovil mali kristalni globus v paralelnem veleslalomu.


Mastnak je bil šesti v kvalifikacijah, šesto mesto pa je osvojil tudi v izločilnih bojih. Za osvojitev malega kristalnega globusa je potreboval vsaj v uvrstitev v četrtfinale, kar mu je tudi uspelo. V četrtfinalu je sicer izpadel proti domačemu tekmovalcu Dariu Caviezelu, kljub temu pa je 6. mesto zadostovalo, saj je že prej izpadel njegov glavni tekmec Avstrijec Prommegger. 28-letni Celjan je edini deskar v tej zimi, ki je dvakrat zmagal v seštevku svetovnega pokala.

Moško tekmovanje na koncu sicer dobil Andrej Soboljev, ki je v finalu premagal rojaka Dimitrija Loginova. Žensko finale je prav tako pripadlo ruski predstavnici, Natalija Bikova je namreč ugnala Ester Ledecko.

Kotnikova in Košir obstala v kvalifikacijah

Žan Košir je obstal na 22. mestu v kvalifikacijah. Za las so se izločilni boji izmaknili tudi Glorii Kotnik, ki je zasedla nehvaležno 17. mesto (v izločilne boje se uvrsti le najboljših 16.).