Tim Mastnak do srebrne medalje v paralelnem veleslalomu

Na svetovnem prvenstvu, ki ga gosti ameriški Park City je Tim Mastnak prišel do uspeha kariere. Postal je svetovni podprvak v paralelnem veleslalomu in s tem dosegel že 10. slovensko kolajno na svetovnih prvenstvih v deskanju na snegu.


Mastnak je imel velike možnosti tudi za osvojitev zlate medalje, vendar ga je nekoliko polomil pri tretjih vratcih. Omeniti velja, da je slovenski deskar nastopal na zahtevnejši rdeči progi.

Poleg Mastnaka so za Slovenijo nastopili še trije Slovenci. Reprezentančni uspeh je s 5. mestom dopolnil Žan Košir. Rok Marguč je bil za uvrstitev v izločilne boje prepočasen, vendar dobro ve kako je stati na odru za zmagovalce, saj ima že štiri kolajne s svetovnih prvenstev. Preboj ni uspel niti Gloriji Kotnik, ki bo tako morala na uvrstitev na stopničke še nekoliko počakati.

Pri moških se je zmage sicer veselil ruski tekmovalec Dimitrij Loginov. 19-letnik ki je ugnal Tima Mastnaka, je bil najboljši že v kvalifikacijah. Svetovna prvakinja je postala Nemka Selina Jörg, ki je slavila tudi na Rogli. Jörgova je izkoristila tudi odsotnost Ester Ledecke, ki je letošnje svetovno prvenstvo izpustila, saj se je posvetila tekmovanju v alpskem smučanju.
Jutri bo na sporedu še paralelni slalom.

Avtor: Timotej Prosenc