Tičar se vrača v Nemčijo

Dosedanji delodajalec Roka Tičarja, kitajski Kunlun Red Star je prekinil pogodbo s slovenskim asom. Tičar je vprašanje o nadaljevanju sezone že razrešil, podpisal je za nemški Kölner Haie, kjer je že igral v sezonah 2012/13, 2013/14.


Tičar se tako vrača na “kraj zločina”, saj je Kölnu v svoji drugi sezoni pri tem klubu, že pomagal do naslova nemškega podprvaka. Takrat sta ga v finalu ugnala dolgoletna napadalska kolega, Robert Sabolič in Žiga Jeglič, ki sta v tistem tekmovalnem letu branila barve Ingolstadta in osvojila naslov nemškega prvaka.

Po udejstvovanju v Nemčiji se je Tičar podal na skoraj petletno dogodivščino v ligi KHL, kjer je igral za Slovana iz Bratislave, Avtomobilista iz Jekaterinburga, Torpedo iz Nižjega Novgoroda, Sibirja iz Novosibirska in nazadnje še za kitajsko moštvo Kunlun Red Star. Svoje najboljše strelske predstave je Tičar prikazal prav pri Slovanu, kjer je v obeh sezonah presegel mejo tridesetih osvojenih točk. Pri Kunlunu se popularni “Tiki” ni proslavil, saj je na 12 srečanjih vpisal zgolj dve asistenci.

Precej boljši vtis je dvakratni slovenski olimpijec pustil pri Kölner Haie, saj je je tam v dveh sezonah zbral kar 56 točk. Köln v prvi nemški ligi trenutno zaseda peto mesto, v klubu pa si z novo okrepitvijo obetajo boj za najvišja mesta.

Avtor: Timotej Prosenc